Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Panama - Kostarika - Nikaragua

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300615
Cena od: 4 489 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

25.11.2024 16 dní First Minute 4 489 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy do Panama City. Po prílete a privítanie transfer do hotela, ubytovanie, voľný čas, nocľah.

2: PANAMA CITY - PANAMSkÝ PRIEPLAV
Raňajky. Program začneme dopoludňajšou okružnou prehliadkou hlavného mesta Panama City, ktoré je moderným a upraveným mestom. Panama City bola založená v roku 1519 ako prvé "európske" mesto v Amerike a slúžila Pizarrovi k útokom na Inkov. Okrem moderného "downtownu", prístavu a mestských parkov, zavítame do historického centra mesta z koloniálnej éry. Obed v typickej miestnej reštaurácii. Ďalej nás cesta zavedie tiež k Panamskému prieplavu, ktorého stavba trvala 10 rokov a stojí tu ako pomník génia a ľudskej sily. Zavítame do turistického centra Miraflores, odkiaľ môžeme pozorovať lode v prieplavu. Popoludní návrat do mesta, nocľah.

3: GATÚN LAKE
Raňajky. Naozaj výnimočný celodenný výlet loďou na jazero Gatún Lake, ktoré vzniklo ako súčasť prieplavu zatopením lužných dažďových pralesov v centrálnej časti Panamy. Umelé jazero je ohromný ekopark s množstvom ostrovov, čo sú bývalé vrcholky kopcov. Sú porastené tropickou vegetáciou a žije tu veľký počet druhov vtáctva a zveri. Počas vašej plavby budete pozorovať nielen vtáky, opice a nespočetne množstvo rastlín, ale dostanete sa aj do tesnej blízkosti námorných lodí, ktoré sa jazerom plavia na ceste z Karibiku do Pacifiku alebo smerom opačným, obed na lodi v cene. Návrat do hotela v popoludňajších hodinách, nocľah.

4: PANAMA CITY - SAN JOSÉ - LA FORTUNA
Raňajky. Ranný transfer na letisko v Panama City, odlet do San José (Kostarika), transfer do La Fortuna, v oblasti vulkánu Arenal. Transfer potrvá cca tri hodiny. La Fortuna ponúka krajinu neobyčajnej krásy, ktorú tvoria husté lesy, lagúny, poľnohospodárske políčka, rieky a prírodné horúce pramene. Najväčším lákadlom je činná sopka Arenal týčiaca sa do výšky 1.657 m.n.m. V podvečer navštívite Baldi Hot Spring, kúpele s viac než 30 bazénikmi prepojenými cestičkami a kaskádovitými vodopádmi. Večera priamo v kúpeľoch. Príjazd do hotela, ubytovanie, nocľah.

5: NP ARENAL – MONTEVERDE
Návšteva oblasti vulkánu Arenal. Jedinečný pohľad na sopku obklopenú tropickým pralesom plný kvetov, vtákov a zvierat nenechá nikoho chladným. Romantický pohľad dokresľuje aj jazero Arenal, ktoré je súčasťou národného parku. Absolvujete príjemnú prechádzku pod sopkou, všetko v bezpečnej vzdialenosti, ale v miestnych z ktorých je nádherný výhľad na vulkán. Fakultatívne môžete zažiť aj trochu adrenalínu na lanách zavesených v pralese – spustenie na tzv. opičej dráhe. Laná sú dlhé od 200 do 800 metrov. Prejazd malebnou krajinou do Monteverde, ubytovanie a nocľah.

6: MONTEVERDE
Návšteva národného parku Selvatura. Unikátne miesto, kde je v džungli natiahnutých 6 unikátnych mostov rôznych dĺžok (od 50 m do 170 m) vo výške do 60 metrov. Cestou naspäť budete mať možnosť ochutnať vyhlásenú kostarickú kávu. Návrat do hotelu, nocľah v mestečku Santa Elena.

7: MONTEVERDE - GUANACASTE
Raňajky. Poldenný výlet do rezervácie Santa Elena, ktorá je jednou z najznámejších rezervácií v oblasti Strednej Ameriky. Jedná sa o tropický dažďový prales vo výške 1.400 m.n.m. známy skoro sto percentnou vlhkosťou. Žije tu viac ako 450 druhov vtákov a jedná sa o veľmi autentické miesto. Prejazd nádhernou divokou krajinou na severnom pobreží Tichého oceánu k najkrajším plážam Kostariky do letoviska Guanacaste. Ubytovanie v hoteli s All inclusive a nocľah. Tu môžete odpočívať na jemnom piesku, kúpať sa alebo sa len tak prechádzať po pláži a nechať sa unášať nádhernými okolitými scenériami.

8: GUANACASTE - PEŇAS BLANCAS - OMEPETE
Odjazd k hranici s Nikaraguou. Po prekročení hranice v Peňas Blancas vás čaká transfer do prístavu Puerto se San Jorge a odjazd loďou na ostrov Ometepe, kde sa z vôd jazera týčia vulkány Conception a Maderas. Návšteva mestečka Alta Gracia na ostrove, prehliadka kostola a múzea. Nocľah.

9: OMETEPE - GRANADA
Dnes vás čaká zastávka v prírodnej rezervácii Charco Verde. Nasleduje prejazd do prístavu a plavba späť na pevninu a transfer do koloniálneho historického mesta Granada, ktoré leží na úpätí vulkánu Mombacho. Mesto je plné prekrásnych budov postavených v duchu kastilských tradícií. Po ubytovaní nasleduje prehliadka mesta. Navštívite miestne pamiatky La Mercedes, Javelta a opevnený chrám San Francisco. Návrat do hotelu, nocľah.

10: GRANADA - MANAGUA - VULKÁN A MARKET MASAYA
Transfer do hlavného mesta Nikaraguy, mesta Managua. Mesto je umiestnené na južnom pobreží jazera Managua (tiež známe ako Xolotlan) a nachádza sa v nadmorskej výške 970 m. n.m. Krátka prehliadka mesta. Nasleduje odjazd na prehliadku trhu Masaya Market, kde budete mať možnosť obdivovať remeselnú zručnosť miestnych umelcov. Pokračovanie k rovnomennému vulkánu, kde najskôr uvidíte kráter Santiago, potom sa zoznámite s vulkanickými jaskyňami a ich obyvateľmi - tropickými netopiermi. Návrat do Granady v neskorých hodinách, nocľah.

11: MANAGUA
Odchod na letisko, odlet z Managuy do Prahy.

12: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.
Poznámka: pre vstup do Nikaraguy je nutné mať zabezpečené platné cestovné poistenie!

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
10 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkami
2 x obed, 1 x večera
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby česky hovoriaceho sprievodcu (pri minimálnom počte 10 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
odletovú taxu z Kostariky cca 29,- USD/osoba
turistickú taxu do Nikaraguy - 21,- USD/osoba (platí sa na mieste - pri vstupe do krajiny)
odletovú taxu z Nikaraguy - 25,- USD/osoba (platí sa na mieste - pri odlete z krajiny)
fakultatívne výlety a vstupy
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: