Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky

Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky Veľkonočné Škótsko: Edinburgh s ochutnávkou whisky
Destinácia: Veľká Británia, Škótsko, Edinburgh
Kód zájazdu: 1331937
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program:
1.deň
Odlet do Edinburghu.
Stretnutie so sprievodcom priamo na letisku v Edinburghu, spoločný transfer do hotela. Check in a prvé krátke zoznámenie s mestom.
Po programe nasleduje transfer a voľný večerný čas.

2.deň
Po raňajkách sa presuniete do centra Edinburghu a začneme s našim poznávaním tohto krásneho mesta: 
Edinburgh je hlavným mestom Škótska a jedným z jeho najvýznamnejších a najkrajších miest. Nachádza sa na východnom pobreží Škótska a je známy svojou bohatou históriou, nádhernou architektúrou a kultúrnym dedičstvom.
Mesto leží na siedmych pahorkatinách a ponúka úžasné výhľady na historické pamiatky, ako sú Edinburghský hrad, Holyrood Palace a Royal Mile. Hrad dominuje panoráme mesta a je symbolom jeho bohatých dejín. Na konci Royal Mile, ktorá spája hrad s Holyrood Palace, sa nachádza tradičné trhovisko a historické škótske uličky.
Edinburgh je tiež známy svojím kultúrnym životom. Festival Fringe, ktorý sa koná v lete, je najväčším festivalom umenia na svete a priláka umelcov a divákov z celého sveta. Mesto je domovom pre množstvo múzeí, galérií a divadiel, vrátane Národného múzea Škótska a Kráľovskej opery.
Čaro mesta dotvárajú jeho historické štvrte, úzké uličky, reštaurácie a kaviarne, kde sa návštevníci môžu ponoriť do atmosféry bohatej škótskej kultúry a gastronómie. Prírodná krása okolo mesta je prítomná v Holyrood Parke, kde môžete nájsť Arthur's Seat, pohorie so spektakulárnymi výhľadmi na mesto.
Počas dňa si so sprievodcom prejdete:
Dean Village
Georgianský New Town
Edinburgh Castle
Victoria Street (Šikmá ulica známa z Harryho Pottera)
Grass Market
Greyfriars Kirkyard
Scotch Whisky Experience
Edinburgh spojuje historický odkaz so súčasným mestským životom, čím vytvára jedinečnú atmosféru, ktorá pritahuje návštevníkov z celého sveta.
Holyrood Palace - známy aj ako Holyroodhouse, je kráľovský palác v Edinburghu, Škótsko. Tento historický palác sa nachádza na konci kráľovskej mile, neďaleko kráľovského hradu. Holyrood Palace je tradičným sídlom skótskych kráľov a kráľovných, a to od stredoveku až po súčasnosť. Palác Holyrood je významný pre svoju architektúru a históriu. Jeho pôvod siaha do 12. storočia, a bol postavený v štýle gotiky a renesancie. Palác slúžil ako kráľovská rezidencia a miesto korunovácií, kráľovskych svadieb a iných dôležitých udalostí v dejinách Škótska. V súčasnej dobe je Holyrood Palace otvorený pre verejnosť, ktorá si môže prehliadať jeho historické komnaty, kráľovské záhrady a múzeum. Palác je tiež miestom oficiálnych návštev a stretnutí škótskych a medzinárodných predstaviteľov. Okrem svojej historického a kultúrneho významu je Holyrood Palace tiež známy svojou polohou v blízkosti Holyrood Parku, kde sa nachádza ikonická sopka Arthur's Seat. Tento komplex ponúka návštevníkom jedinečný pohľad na škótsku kráľovskú históriu a je dôležitou súčasťou kulturného dedičstva Edinburghu.
Po prehliadke paláca sa vydáme preskúmať zákutia starého mesta, prejdeme sa po trhovisku, oddýchneme si v tradičnej kaviarni a užijeme si atmosféru, ktorou Edinburg sála.
Nezabudnuteľnou zastávkou je návšteva Scotch Whisky exprerience - Vitajte v The Scotch Whisky Experience, päťhviezdičkovej atrakcii pre návštevníkov na vrchole Edinburgh's Royal Mile, kde už viac ako 30 rokov oboznamujeme návštevníkov Edinburghu o radostiach zo škótskej whisky. Dokonalá cesta svetom škótskej whisky. Naši majstri sa s nadšením podelia o lásku ku škótskej whisky a Škótsku. Užite si prehliadku, aby ste si rozšírili svoje znalosti, preskúmali chute a vytvorili si spomienky na whisky.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

3.deň
Po raňajkách začnete prehliadku mesta a prezriete si:
Počas dňa si so sprievodcom prejdete:
Princes Street
Princes Street Garden
Calton Hill s krásnym výhľadom na Edinburgh
Palace of Holyroodhouse
Scottish Parliament
Royal Mile
St.Gilen Cathedral
Škótsky parlament - budova Škótskeho parlamentu sa nachádza na Holyrood v Edinburghu. Táto moderná a architektonicky výrazná budova bola slávnostne otvorená v roku 2004. Je postavená na historickej pôde, blízko Holyrood Palace a iných významných historických pamiatok. Hlavným architektom budovy bol Enric Miralles, katalánsky architekt, a jeho partnerka Benedetta Tagliabue. Ich návrh pre Škótsky parlament je známy svojou modernou a inovatívnou architektúrou, ktorá sa snaží o symbolické spojenie so škótskym prostredím a kultúrou. Budova Škótskeho parlamentu je charakterizovaná svojimi klenbami, ktoré pripomínajú vrchy škótskych hôr. Okrem toho je veľa sklenených a oceľových prvkov, ktoré vytvárajú otvorený a transparentný vzhľad. Tieto architektonické prvky boli navrhnuté s cieľom odrážať zásady otvorenosti, transparentnosti a participácie, ktoré sú dôležité v demokratickom procese. 
Budova obsahuje zasadačné miestnosti, kancelárie poslancov, výbory a ďalšie priestory potrebné na fungovanie parlamentu. Okrem toho ponúka aj verejnosti priestor na návštevu a sledovanie parlamentných zasadnutí. Škótsky parlament je významnou symbolickou i funkčnou časťou škótskej politiky a demokracie.
Edinburgský hrad (Edinburgh Castle) - je ikonická pevnosť, ktorá dominuje panoráme mesta Edinburgh. Táto historická stavba sa nachádza na vulkanickom kopci známom ako Castle Rock, čo poskytuje výnimočný výhľad na okolité prostredie. Edinburgský hrad je jednou z najvýznamnejších turistických atrakcií v Škótsku a hrá dôležitú rolu v jeho historickom a kultúrnom dedičstve.
Hrad má dlhú históriu, a jeho výstavba siaha až do stredoveku. Bola to dôležitá pevnosť, kráľovská rezidencia a miesto, kde sa uchovávaly kráľovské poklady a dôležité dokumenty. Edinburgský hrad bol aj svadobným miestom pre mnoho škótskych kráľov a kráľovien. Kľúčové časti hradu zahŕňajú Kráľovský palác, kde sa nachádzajú kráľovské komnaty, a Kaplnku svätej Markéty, ktorá je najstarším dielom hradu. Okrem historických exponátov a architektúry ponúka Edinburgský hrad aj nádherný výhľad na mesto Edinburgh a okolitú krajinu. Každý deň je tu možné vidieť ceremoniálne výstrelce z hradných diel. Edinburgský hrad je nesmiernym symbolom škótskej histórie a národnej identity a je neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho dedičstva Škótska.
Samozrejmosťou je prestávka na obed a dobrú kávu.
Kráľovská loď Britannia (HMY Britannia) - bola bývalá kráľovská jachta, ktorá slúžila britským monarcom od roku 1954 do roku 1997. Po ukončení svojej služby bola loď zasvätená do múzea a je umiestnená v Edinburghu, Škótsko, kde môže byť navštívená verejnosťou. Kráľovská loď Britannia bola postavená v roku 1953 a slúžila ako kráľovská rezidencia a štátna jachta pre kráľa/kráľovnú a členov kráľovskej rodiny počas ich námorných ciest. Loď bola používaná na oficiálne návštevy, návštevy rôznych krajín a iné diplomatické účely. V roku 1997, po 43 rokoch služby, bola Kráľovská loď Britannia odstavená a následne premiestnená do prístavu v Leith, časti Edinburghu. Tam bola otvorená verejnosti ako múzeum. Návštevníci majú možnosť preskúmať rôzne časti lode, vrátane kráľovských apartmánov, galérií a ďalších priestorov, ktoré poskytujú pohľad na život na palube tejto výnimočnej kráľovskej jachty. Kráľovská loď Britannia je dnes jednou z populárnych turistických atrakcií v Edinburghu a ponúka zaujímavý pohľad na históriu britskej kráľovskej rodiny a ich význam v rámci diplomatických vzťahov.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

4.deň
Pri pobyte na 4 dni:
Po raňajkách nasleduje check out z hotela a transfer na letisko.
Pri pobyte na 5 dni:
Voľný program.

5.deň
Pri pobyte na 5 dní:
Po raňajkách nasleduje check out z hotela a transfer na letisko.

Edinburgh

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: