Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Novoročný Ľvov

Destinácia: Ukrajina, Mykolajivská oblasť, Ľvov
Kód zájazdu: 815424
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zahoďte novoročný zhon a vychutnajte si s nami šarmantné ešte „neobjavené“ mesto západnej Ukrajiny. A tiež kultúrne, ekonomické a správne stredisko Ľvovskej oblasti, bohaté na tisíce architektonických, historických a kultúrnych pamiatok všetkých umeleckých slohov, vďaka ktorým je jeho originálne stredoveké centrum zapísané na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Bohatá, veľa krát pohnutá, história mesta od jeho založenia v roku 1250 kniežaťom Danielom Haličským, cez celý stredovek až po vysídlenie väčšiny poľského obyvateľstva (do r. 1939 bolo tretím najväčším poľským mestom a kultúrnym centrom) a po hromadnom prisťahovaní Ukrajincov a čiastočne aj Rusov (po r. 1945), mala veľký vplyv na rozvoj náboženských i vytvorenie kultúrnych pamiatok mesta. Dnes sa tu nachádza veľké množstvo chrámov cirkví rôznych vierovyznaní. Akoby sa tu stretával západný rímskokatolícky svet s východným gréckokatolíckym a pravoslávnym svetom. Najkrajšie mesto Ukrajiny je najmä pre Poliakov jedno z najnavštevovanejších, no poznáte ho už aj Vy? Navštívili ste už jeho unikátnu opernú a baletnú scénu? Okrem cirkevných chrámov je reprezentované desiatkami kaviarní a kurióznych reštaurácií, ktoré sú navyše počas vianočných sviatkov až novoročných sviatkov obohatené o voňavé kulinárske špeciality ako horúci boršč či šašlík a bohatý kultúrny program na trhoch na hlavnom námestí... Príďte s nami zažiť oslavu tzv. Starého Nového roku, budete sa cítiť úžasne
?
Program:

1.deň
odchod v skorýh rannýh hodináh podľ nátupnýh miest s hygienickýi a technickýi prestákami po ceste, dopoludnia príhod do Ľova, nasleduje okružáautobusováa peša prehliadka najznámejšch pamiatok historického stredovekého mesta s kvalifikovaným ľovským sprievodcom v SJ – spoznáe dánu históiu Ľova, ktoréo sa pokúšli x-krá dobiťa predsa sa im to nepodarilo poprecházame sa po miestach, po ktorýh kedysi chodili poľkí krái; zistíe, kde stáa a kam sa podela najkrajša ľovskásynagóa, pozrieme si takévýnamnébudovy a náestia akýi sú Ľovskánáodnáuniverzita, Politechnickáľovskáuniverzita, Náestie Rynek (Radnica – Ratuš, Kráľvskákamenica, kamenica Korniakta s Talianskym nádvorím, Múeum lekáne (predsieň, Arméska švrťa Arméska katedráa, Bazilika Nanebovzatia Panny Máie nazýanátiežLatinskákatedrála, kaplnka Boimov, ždovskášvrť, šachta kávy - jedinána svete (individuáne), Divadlo Opery a Baletu (fakultatína prehliadka interiéu), ktorástojízato ju vidieť Popoludníosobnévoľo, možosťindividuánej náševy vybranýh múeía účsťna novoročýh trhoch. Večr ubytovanie na hoteli a voľýprogram, resp. odchod na fakultatívne večerné operné predstavenie (podľ objednáky a programu) alebo účsťna slávnostnej niekoľochodovej večri s hudobným programom. Neskoro v noci nárat na hotel a nocľh.

2.deň
po raňajkáh odubytovanie a pokračvanie v prehliadke Ľova s domáim sprievodcom v SJ, autobusováaj peša prehliadka šršeho okolia Ľova: kopec Vysokýzáok (413 m n. m.), z ktoréo je náhernývýľd na mesto, monumentána barokovo-rokokováKatedráa sv. Juraja na hore sv. Juraja (Sobor svjatogo Jura) so zlatou kupolou, kde sa nacházajúvýnamnésocháske a rezbáske diela od Johanna Georga Pinzela, znáeho aj ako „ľovskýMichelangelo“. Tak si pozrieme Lyčkivskýcintorí, jeden z najkrajšíh na Ukrajine, kde na poslednom odpočnku súvýnamnépredovštký poľkéosobnosti politickéo, vedeckéo a umeleckéo života – maliari, bánici, politici aj vojvodcovia. Cintorí je otvorený múeom nárobnéo sochástva pod šíim nebom. A ako črešiču na torte si pozrieme interié býaléo kasía, pokiaľnebude táo honosnábudova uzavretákvôi konferencii. Po osobnom voľe neskoro popoludnícesta späťna Slovensko. Príchod v neskorých večrných až nočých hodináh.

Cena zahŕňa:
dopravu klimatizovaný autobusom, 1 x šandardnéhotelovéubytovanie v dvojlôžovýh izbáh s bufetovýi raňjkami, služy kvalifikovanéo miestneho sprievodcu v slovenskom jazyku, služy technickéo sprievodcu, povinnépoistenie insolventnosti CK.

V cene nie je zahrnuté:
komplexnécestovnépoistenie Allianz: 4,18 €osoba; miestenka: 5 €osoba; vstupy a lítok na opernéalebo baletnépredstavenie, slánostnávečra

Orientačé fakultatívne vstupy:
Talianske návorie 10 HRN/osoba; Arméska katedráa 2 HRN/osoba; Latinskákatedráa 3 HRN/osoba; kaplnka Boimov 30 HRN/osoba; interié Opery a Baletu 40 HRN/osoba; vstupnéna opernépredstavenie cca 10 €osoba (podľ programu); slávnostná večera 23€osoba (vodka, vío, niekoľochodovávečra, šlá a dezert + žváhudba)

Kurz:
1 €= 31,3934 UAH (Ukrajinská hrivna); 1 UAH = 0,0319 €

Cestovný doklad:
Pas (pas musí byťplatný ešte min. 3 mesiace po návrate!)

Trasa: PO – BJ – SK Zvoz za príplatok 5 € KE, MI, HN, VT
(pri min. poče 4 osôb z jedného smeru)


Zmena programu a trasy vyhradená  

Ľvov

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: