Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Po stopách Eucharistických zázrakov s duchovným doprovodom s návštevou Assisi, Orvieta, Bolsena...

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 844922
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Pútnické zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program:

1. deň: okolo obeda odchod z Bardejova, non-stop jazda s bezpečnostnými prestávkami do Talianska,


2. deň: ráno príchod do Orvieto – očarujúceho mestečka, bývalej pápežskej rezidencie, opradeného tajomným labyrintom jaskýň a tunelov s monumentálnou katedrálou, nazývanou Zlatou ľaliou katedrál, kde je uložený eucharistický zázrak. Po cca 3-hodinovej prehliadke polhodinový presun do Bolsena, kde sa udial eucharistický zázrak uložený v kostolíku sv. Kristíny na originálnych mramorových doskách. Každoročne sa tú koná liturgická slávnosť Božieho tela a ulice, ktorými procesia prechádza, sú posiate nádhernými kvetovými kobercami. Prehliadka mestečka a účasť na sv. omši, nasleduje ubytovanie v hoteli a nocľah.


3. deň: po raňajkách presun do San Giovanni Rotondo, príchod popoludní a nasleduje prehliadka mestečka, ktoré je známe kláštorom Santa Maria delle Grazie, kde od r. 1916 až do svojej smrti pôsobil františkánsky mních sv. Padre Pio, občianskym menom Francesco Forgione, známy najmä pre svoje stigmy, pomocou ktorých zázračne vyliečil mnoho ľudí od rôznych chorôb. Bol aj vynikajúcim spovedníkom. Ubytovanie v hoteli, večera, sv. omša, voľný program, nocľah.


4.deň: po raňajkách cca polhodinový presun do Monte San Angelo, rozprestrenom na vápencovej hore, kde sa podľa legendy v 5. stor. zjavil archanjel Michael, ktorý ukazoval na jaskyňu v hore a tlmočil Boží príkaz, aby sa jaskyňa premenila na kresťanský chrám. Potom pokračovanie v ceste do Lanciano, cca 200 km. Prehliadka Lanciano, presláveného prvým eucharistickým zázrakom, návšteva kostola sv. Františka s relikviami eucharistického zázraku. Ubytovanie v kláštore, večera, sv. omša, nocľah.


5.deň: po raňajkách cca 280-kilometrová cesta do Assisy, prehliadka mesta Assisi, aj Baziliky sv. Františka a Baziliky sv. Kláry, voľný program, večer nočná jazda s bezpečnostnými prestávkami na Slovensko,


6. deň: vo večerných hodinách návrat do Bardejova.


V cene: doprava klimatizovaným autobusom, 3 x ubytovanie, 3 x raňajky, 2 x večera, profesionálne sprievodcovské služby, duchovný doprovod, poistenie insolventnosti CK, vstupné poplatky do miest.


V cene nie je zahrnuté: KCP Uniqa: 10,80 €/Komfort, resp. 13,20 €/Extra; za minibus v San Giovani Rotondo 3 €; vstupy podľa programu.


Trasa: BJ – PO – LE – PP – LM – RK - MT – ZA – PB – TN – TT – BA + ZVOZ za príplatok 8 €: KE, MI, SV, HE, VT, TV (pri min. počte 4 osoby)


Zmena programu vyhradená. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny je potrebný min. počet 35 platiacich účastníkov. CK si vyhradzuje právo zmeny poradia prehliadky.