Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Ľvov

Destinácia: Ukrajina, Mykolajivská oblasť, Ľvov
Kód zájazdu: 1090946
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Predstavuje sa vám mesto kostolných veží, škridlovej strechy a tehlových komínov. Eleganciu tohto miesta s historickým nádychom dopĺňa už len výborná kuchyňa. Aj také je mesto Ľvov - najkrajšie mesto Ukrajiny.

1.deň

V nočných hodinách odchod z Prešova. Príchod do Ľvova (UNESCO) v ranných hodinách (možný časový prestoj na hranici). Prehliadka Starého mesta Ľvov: Námestie Rynek – srdce mesta Ľvov (UNESCO), Lekáreň – múzeum je v nepretržitej prevádzke viac ako 250 rokov, Arménska katedrála so súsošiami svätcov. Latinská katedrála, ktorú stavali takmer 100 rokov nesie znaky gotiky, renesancie a baroka. Kaplnka Bojimiv, považovaná za Sixtínsku kaplnku východnej Európy o čom svedčí aj jej freskálna výzdoba. Prejdeme po Virmenskej ulici, ktorá bola srdcom starej arménskej štvrti. Za návštevu stojí aj Kamenica Korniakta s Talianskym nádvorím a Radnica – Ratuša. Ubytovanie. Voľný program. Vo večerných hodinách návšteva operného predstavenia. Návrat na ubytovanie, nocľah.

2.deň

Raňajky. Exkurzia "Ľvov z rakúskej éry": Ľvovská národná univerzita je v eklektickom slohu, palác grófov Potockých predstavuje francúzsku neorenesanciu. V strede Prospekta slobody, najkrajšej a najväčšej ulici mesta, stojí bronzová socha Tarasa Ševčenka, symbolu ukrajinskej nezávislosti, ktorá nahradila symbol presne opačný - sochu Lenina. Pozriete si historickú budovu Národného divadla. V poobedňajších hodinách pokračovanie po trase na Slovensko.

Cena obsahuje:

doprava autobusom
1x ubytovanie s raňajkami
služby sprievodcu CK

Nepovinný príplatok:

komplexné cestovné poistenie 2 € / osoba / deň
1 x vstupenka na operné predstavenie cca 12 €
vstupy do pamiatok a múzeí

CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 40 účastníkov.

Ľvov

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: