Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Bielorusko: Minsk - Brest

Destinácia: Bielorusko
Kód zájazdu: 1090949
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM

1.deň:

Odchod z Prešova vo večerných hodinách, prejazd Poľskom, noc v autobuse.

2.deň:

V dopoludňajších hodinách príchod do Brestu. Tradičný obed v miestnej reštaurácii. Prehliadka historického centra mesta. Prejdeme po známej promenáde Sovetskaya a neobídete ani hlavnú atrakciu mesta - pevnosť Brest, ktorá je symbolom sovietskeho odporu v priebehu prvých dní II. svetovej vojny a nositeľom čestného titulu Pevnosť- hrdina. Individuálne voľno. Ubytovanie, nocľah.

3.deň:

Po raňajkách sa vyberiete navštíviť unikátny Bielovežský národný park (UNESCO). V parku sa nachádzajú stromy s priemerným vekom až 130 rokov, kde niektoré majú aj svoje mená, napr. Jagellonský dub, pod ktorým údajne odpočíval samotný Vladislav Jagellonský. Najväčšou ikonou je však zubor európsky, ale aj kedysi vyhynuté a opäť vyšľachtené divoké kone. Park bol kedysi využívaný poľskými kniežatami a ruskými cármi, ako miesto oddychu, ale aj ako lovný revír. Tradičný obed v miestnej reštaurácii. Pokračovanie v ceste do Minska. Ubytovanie, nocľah.

4.deň:

Po raňajkách presun do mesta Mir. Návšteva zámku, ktorý predstavuje skutočný unikát bieloruskej architektúry od gotiky po barok (UNESCO). Zámok Mir Vás prenesie do dávnych časov rytierov Veľkokniežatsva litovského, kde prejdete dejinami. Tradičný obed v miestnej reštaurácii. Pokračovanie v ceste do unikátneho historického mesta Nezviž, ktorého dominantou je zámocký komplex Nesviž v nadmorskej výške 183m, bývalé sídlo aristokratickej rodiny Radziwilli. V paláci nájdete až 170 izieb. Súčasťou komplexu je aj rímsko - katolícky kostol s množstvom podzemných chodieb, ktoré ho spájali s mestskými kláštormi. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách návrat na ubytovanie.

5.deň:

Po raňajkách prehliadka historického centra mesta Minska – prejdeme bulvárom Nezávislosti s dĺžkou 15km, ktoré patrí medzi najväčšie v Európe, uvidíte Dom Vlády, Mestskú halu, Štátny cirkus či Červený kostol. Nebude chýbať ani budova Parlamentu a námestie Víťazstva s pomníkom víťazstva nad fašizmom. Za zmienku stojí aj prospekt Nezávislosti s námestím, obklopené povojnovou sovietskou architektúrou. Minsk je aj mestom s množstvom vodných plôch (rieky, jazerá, fontány) aj zelených parkov. K najväčším patrí centrály park Gorky. Uvidíte nadčasovú budovu Národnej knižnice, tajomnú budovu KGB, nahliadnete do barokovej Katedrály Ducha Svätého, či Katedrály Sv. Panny. Tradičný obed v miestnej reštaurácii. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách návrat na ubytovanie.

6.deň:

Po raňajkách odchod z Minska. Návrat na Slovensko vo večerných hodinách.

Cena obsahuje:

doprava autobusom
4x ubytovanie v 3* hoteli
4x polpenzia /raňajky, obed/
vstupy do pamätihodností
služby sprievodcu CK
poistenie CK proti insolventnosti

Nepovinný príplatok:

povinné víza 80€ / vybavuje CK na vyžiadanie /
komplexné cestovné poistenie 2 € / osoba / deň
ďalšie služby mimo programu

CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne presun iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 30 účastníkov.

Bielorusko

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: