Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Lofoty a Špicbergy

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1122692
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zavedieme Vás do najkrajšej časti Nórska – súostrovia Lofoty, ktoré sú ďaleko za polárnym kruhom a skrývajú rozprávkové drevené domčeky. Ocitnite sa s nami vo svete krásnych panorám, ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a neskôr poďte s nami ešte severnejšie za polárny kruh, na súostrovie Špicbergy /Svalbard/, ktoré leží na polceste medzi Nórskom a Severným pólom. Pri tejto unikátnej expedícii budete mať jedinečnú možnosť zavítať do najsevernejšie položených miest vo svojom cestovateľskom živote. Tú pravú severskú atmosféru dotvárajú soby, ľadové medvede a typické domčeky, tak neváhajte a poďte s nami tam, kde slnko v lete vôbec nezapadá!


PROGRAM:

1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, okolo hlavných budov mesta ako Kráľovský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic Victoria s raňajkami a podobný.


2.Deň OSLO A ODLET ZA POLÁRNY KRUH

Po raňajkách sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto. Popoludní sa presunieme na letisko a odlietame ďaleko na sever Nórska - jednej z najkrajších krajín na svete a jej časti ďaleko za polárnym kruhom – Lofoty. Pristávame v mestečku EVENES a keďže slnko nám tu skoro nezapadá tak to využijeme a presunieme sa na ubytovanie – 3*hotel Scandic s raňajkami a podobný.


3.Deň ROZPRÁVKOVÉ DEDINKY – REINE, NUSFJORD, A

Po raňajkách vyrážame na našu expedíciu a prvou zastávkou bude SVOLVAER – hlavné mesto a vstupná brána do Lofot – vitajte do nádherných dych berúcich Álp. Zrejme najkrajší výhľad na stenu Lofot sa Vám naskytne v mestečku s nezvyčajným názvom A, následne sa presunieme asi do najkrajšej dedinky v Nórsku - REINE s rozprávkovými červenými drevenými domčekmi ako z lega. Popoludní sa presunieme na ostrov FLAKSTAD, kde navštívime rybársku osadu zapísanú vo svetovom dedičstve UNESCO – NUSFJORD s tradičnými domčekmi z 19.storočia. Ubytovanie – 3*hotel Scandic s raňajkami a podobný.


4.deň PRÍSTAV HENNINGSVAER A PLAVBA DO TROLIEHO FJORDU

Po raňajkách sa presunieme cez ostrovy Austvagoy a Vestagoy, v ktorom je aj známa vikingská dedinka Borg s jedným z najvačších vikingských muzeí v Škandinávii, cez cestu vytesanú priamo do skál až do ďalšieho nádherného prístavu v Nórsku – HENNINGSVAER, ktorý sa rozkladá na niekoľkých ostrovčekoch, kde budete mať jedinečnú možnosť vychutnať tú pravú severskú atmosféru. V popoludňajších hodinách – jedinečná šanca na fakultatívnu plavbu do Trolieho fjordu – TROLLFJORD, ktorý sa svojou krásou môže porovnávať aj so známym Geirangerom. 4*hotel Scandic Narvik s raňajkami a podobný.


5.deň VODOPÁD MAALSELVFOSSEN A SEVERSKÉ TROMSO

Prechádzame ďalej na sever cez sústrovie Vesterály, okolo niekdajšieho hlavného prístavu v severnom Nórsku – Narvik a typickou nórskou krajinou, po brehoch fjordov s množstvom jazier a riek prídeme až k vodopádu MAALSELVFOSSEN. Po krátkej prechádzke sa presunieme do najsevernejšieho univerzitného mesta sveta TROMSO, odkiaľ v minulosti začínali svoje výpravy pri dobývaní Arktídy Amundsen, či Nansen. Spravíme si krátku prehliadku tohto severského mesta ďaleko za polárnym kruhom a katedrály Severného ľadového oceánu. Ubytovanie – 4*hotel Scandic Grand Tromso s raňajkami a podobný.


6.deň LANOVKA V TROMSO A ODLET NA ŠPICBERGY

Po raňajkách sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Popoludní sa presunieme na letisko a odlietame ešte severnejšie do najsevernejšej osady na svete Longyearbyenu – hlavného mesta Špicbergov/Svalbard. Osada je pomenovaná po americkom podnikateľovi Johnovi Longyear, ktorý založil prvú veľkú baňu na Špicbergoch. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


7.deň PLAVBA DO BARENTSBURGU

S výhľadmi na krásnu polárnu pustatinu a "ľadový fjord" ISFJORDEN sa vydáme na fakultatívny celodenný výlet loďou do obývanej ruskej baníckej osady BARENTSBURG – mestečko s minimálnym kontaktom so svetom a iba s pár obyvateľmi. Následne sa loďou presunieme k nádhernému ľadovcu ESMARKSBREEN a vychutnáme si obed priamo na lodi. Na večeru sa prejdeme po mestečku a zájdeme do najsevernejšej gurmánskej reštaurácie na svete HUSET, kde budete mať jedinečnú možnosť ochutnať soba, tuleňa, alebo inú lokálnu delikatesu v kombinácii s vínom z ich pivnice s viac než 20 000 fliaš. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


8.deň PLAVBA DO MESTA DUCHOV – PYRAMIDEN

Dnes sa vydáme na fakultatívnu plavbu do opusteného "mesta duchov" PYRAMIDEN – pôvodne banícke mestečko, ktoré v roku 1998 opustili Rusi – počas prehliadky s miestnym sprievodcom budete maž jedinečnú možnosť vidieť opustené ubytovne, plaváreň, hotel a samozrejme aj najsevernejšiu sochu Lenina – miesto môže pripomínať aj prázdny Prijať pri Černobyle. Počas plavby budete mať jedinečnú možnosť pozorovať nádherné fjordy, ľadovec Nordenskiold a vychutnať si obed na lodi. Ubytovanie v 4* hoteli Svalbard Hotell s raňajkami a podobný.


9.deň KRÁSY SEVERSKEJ KRAJINY – ÚDOLIE ADVENTDALENE ODLET DO OSLA

Tentokrát pôjdeme na fakultatívny výlet na terénnych štvorkolkách do klasickej Špicberskej krajiny a údolia Adventdalene, do údolia tvarovaného ľadovcami a obklopeného horami a zaujímavými kultúrnymi pamiatkami. Uvidíme sobov, polárne líšky a možno aj medvede. Začneme na úpätí hory od uhoľnej bane a pôjdeme až na vrchol hory. Odtiaľ si môžeme vychutnať úžasný výhľad na Adventdalen a Isfjorden. Po tomto nezabudnuteľnom zážitku sa vrátime presunieme na letisko a odletíme Viedne s príletom vo večerných hodinách.


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla, Osla do Evenes, Tromso do Longyerbyen, Longyerbyen do Osla a späť do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 8 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 490€ poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň fakultatívna plavba do Trollfjord– 69€/osoba fakultatívna plavba do Barentsburgu s obedom – 169€/osoba fakultatívna plavba do Pyramiden s obedom – 169€/osoba fakultatívny výlet – štvorkolky od 90€/osoba, ostatné výlety lanovka v Tromso a Osle iná ako príručná batožina

Krajiny

Zobraziť všetky »

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: