Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Paríž

Destinácia: Francúzsko, Ile-de-France (Paríž), Paríž
Kód zájazdu: 1285886
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Paríž je jedným z najobľúbenejších a najnavštevovanejších miest na svete. Ulice prekypujú kultúrou, umením, krásou a históriou. Každý rok tam smerujú milióny turistov, aby ju zažili na vlastnej koži. Ide o “mesto snov” pre nejedného turistu. Ak chcete nájsť až 3 repliky Sochy slobody, obdivovať úsmev Mony Lisy, zažiť hriešny Moulin Rouge, poprechádzať sa v zámockom parku Versailles s jeho nádhernými záhradami, či vyviezť sa výťahom na symbol Paríža Eiffelovu vežu a zažiť oveľa viac, vstúpte s nami do tejto romantickej metropoly sveta.


1. deň Odchod zo Slovenska v dopoludňajších hodinách. Nočný prejazd cez Rakúsko a Nemecko.


2. deň V ranných hodinách príchod do Paríža, celodenná pešia prehliadka mesta: námestie Trocadéro, 324 m „železná dáma“ Francúzska – Eiffelova veža, postavená pri príležitosti výstavy, prechádzka po Champ de Mars, miesto konania osláv výročia Francúzskej revolúcie, Hotel des Invalides - komplex budov, z čias kráľa Ľudovít XIV pre 6000 vojnových veteránov, dnes Múzeum armády, kolosálny most Alexandre III, Grand Palais - výstavný pavilón, malý „Louvre“ - Petit Palais, Place de la Concorde alebo Námestie slobody, kde bola kedysi umiestnená gilotína, ktorá sťala hlavy Márie Antoanety a kráľa Ľudovíta XVI. Popoludní návšteva bývalého sídla francúzskych kráľov - Louvre, dnes jedno z najväčších múzeí s vyše 35 tis. exponátmi a domov da Vinciho Mony Lisy. Podľa časových možností podvečer plavba po Seine. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie.


3. deň Po raňajkách odchod do Versailles, individuálna prehliadka kráľovského zámku, ktorý patrí medzi najväčšie kráľovské paláce, považovaný za vrchol zámockej architektúry v Európe. Popoludní návrat do centra Paríža. Umelecká štvrť Montmartre, ktorej dominuje chrám Sacré Coeur, postavený z bieleho travertínu v byzantskom slohu. Bulvár de Clichy, vo svete ojedinelá ulica s množstvom zábavných podnikov a kabaretov s Moulin Rouge, stojacej v „uličke lásky“. La Villette - mestečko vedy a priemyslu s interaktívnou výstavou a atrakciami. Place du Tertre známe množstvom pouličných maliarov a karikaturistov. Návrat na ubytovanie.


4. deň Po raňajkách pokračovanie v prehliadke. Latinská štvrť, Luxemburská záhrada – oáza kľudu v srdci Paríža, Panteón, ktorý ukrýva hroby významných vedcov a básnikov, bulvár Saint Michel – najznámejší bulvár a „mekka“ francúzskej módy, Univerzita Sorbonna, katedrála Notre Dame - skvost gotickej architektúry, kde sa konali kráľovské korunovácie, svadby i pohreby, tiež známa z románu Victora Huga, Chrám matky božej. Point Zero, miesto, ktorá tvorí pomyselný stred Paríža. Kaplnka pre tŕňovú korunu – Sainte Chapelle s výjavmi zo Starého a Nového zákona. Presun metrom do modernej časti mesta La Défence s modernou stavbou víťazného oblúka. Individuálne voľno na nákupy alebo obed. Krátka prestávka pri Víťaznom oblúku, miesto osláv najväčších štátnych sviatkov. Vo večerných hodinách odchod na Slovensko.


5. deň Návrat na Slovensko v dopoludňajších hodinách.


Odporúčaná výmena na vstupy Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

- Versailles 18€ - Versaillské záhrady (zdarma), platené: striekajúce fontány s hudbou 9€, deti do 5 rokov zdarma

- Invalidovňa (Vojenské múzeum + hrobka Napoleona) 12€

- Musée d´Orsay 14€

- Plavba po Seine 8€ - Musée Grévin /voskové figuríny/ 25€

- Metro 1,80€ - Veža Eiffel /dosp.osoba

- Výťah 3.p. 26€, 2.p. 17€, pešo 2.p. 11€

Paríž

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: