Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Adventný zážitkový Ľvov

Destinácia: Ukrajina, Mykolajivská oblasť, Ľvov
Kód zájazdu: 919373
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

2-DŇOVÉ ZÁŽITKOVÉ POZNÁVANIE ELEGANTNÉHO HISTORICKÉHO SKVOSTU – ĽVOVA, NAJVÝCHODNEJŠIEHO MESTA ZÁPADNEJ EURÓPSKEJ KULTÚRY


Zahoďte predvianočný zhon a vychutnajte si s nami šarmantné ešte „neobjavené“ mesto západnej Ukrajiny. A tiež kultúrne, ekonomické a správne stredisko ľvovskej oblasti, bohaté na tisíce architektonických, historických a kultúrnych pamiatok všetkých umeleckých slohov, vďaka ktorým je jeho originálne stredoveké centrum zapísané na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Najkrajšie mesto Ukrajiny, mesto bohaté na veľakrát pohnutú históriu, je najmä pre Poliakov jedno z najnavštevovanejších, no poznáte ho už aj Vy? Navštívili ste už jeho unikátnu opernú a baletnú scénu? Okrem cirkevných chrámov je reprezentované desiatkami kaviarní a kurióznych reštaurácií, legendárnym pivovarom Lvivarnya, kde lahodný mok varia už vyše 300 rokov a Handmade chocolateriou, ktoré sú navyše obohatené o vianočné tradičné trhy v okolí námestia... Poďte s nami na krátku adventnú „ochutnávku“ Ľvova, neoľutujete ?


Program:

1.deň:
odchod v skorých ranných hodinách s hygienickou prestávkou po ceste, dopoludnia príchod do Ľvova, nasleduje ubytovanie, potom okružná autobusová a pešia prehliadka najznámejších pamiatok historického stredovekého mesta s kvalifikovaným ľvovským sprievodcom v ČJ – spoznáme dávnu históriu Ľvova, ktorého sa pokúšali x-krát dobiť a predsa sa im to nepodarilo. Poprechádzame sa po miestach, po ktorých kedysi chodili poľskí králi. Pozrieme si také významné budovy a námestia akými sú: Ľvovská národná univerzita, Námestie Rynek, Arménska štvrť s katedrálou, Bazilika Nanebovzatia Panny Márie, židovská štvrť, šachta kávy – jediná na svete, ... Bude i čas osobného voľna na vynikajúcu kávu. Tak ako čerešničku na torte si pozrieme interiér bývalého kasína, dnes Dom vedcov, pokiaľ nebude táto honosná budova uzavretá. Nasleduje presun autobusom k legendárnemu pivovaru Lvivarnya, ktorého lahodný horkastý nápoj varia dlhšie než slávny Guinness. Tu bude zmyslový zážitok 5- chodová večera s tradičným ukrajinským menu a ochutnávka 4 druhov pív. Návrat na hotel a nocľah.

2.deň:
po sýtych bufetových raňajkách krátke dokončenie prehliadky Ľvova a voľný čas na nákup suvenírov na vianočných trhoch, na kávu či ochutnávku originálnej ľvovskej Handmade Chocolate. Po osobnom voľne napoludnie navštívime nádherné Národné divadlo Opery a Baletu, aby sme si vychutnali famózne premiérove operné predstavenie Lišiak Mikita. Tak sa fakultatívne posilníme 5-chodovým obedovým menu a cesta späť na Slovensko s cca hodinovou zastávkou na nákupy v obchodnom dome, nočný návrat.

Cena zahŕňa:

dopravu klimatizovaným autobusom, 1 x ****hotelové ubytovanie s bufetovými ukrajinskými raňajkami, služby kvalifikovaného domáceho sprievodcu v českom jazyku, služby technického sprievodcu, ochutnávku 4 druhov piva, 1 x 5-chodovú večeru, povinné poistenie insolventnosti CK.

Cena nezahŕňa:
Komplexné cestovné poistenie Uniqa 4,40 €/os.; vstupné na operné predstavenie 12 €/os.; vstupy do pamiatok 3 €; 5-chodový obed 7 €; miestenka: 5 €/osoba;

Cestovný doklad:
pas (platný ešte min. 3 mesiace)

Trasa:
PO – BJ – SK;

Zvoz za príplatok 10 €:
KE, MI, HE, VT (pri min. počte 8 osôb z jedného smeru)


Zmena programu a trasy vyhradená. Pre ucelené kolektívy termín a trasa podľa želania. Zájazd sa uskutoční pri min. počte 36 osôb. 

Ľvov

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: