Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Bicyklom za krásami tureckej Alanye

Destinácia: Turecko, Alanya
Kód zájazdu: 1046103
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pobytové zájazdy
Cyklistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

jacuzzi, vírivka biliard masáž turecké kúpele, hammam sauna bazén vnútorný fitness centrum internet, WiFi klimatizácia bazén

Alanya je mestečko na polostrove južného pobrežia Turecka. Je súčasťou obľúbenej Tureckej riviéry, pod krásnym pohorím Taurus. Patrí k obľúbeným destináciám vďaka svojim bielym piesočným plážam a príjemnému teplému moru, ale aj vďaka svojej prenádhernej a nedotknutej prírode a bohatej histórii - spojenej aj so samotnou kráľovnou Egypta - Kleopatrou.
Alanya si zachováva svoju skutočnú Tureckú atmosféru a tak môžeme reálne spoznať a vychutnať si láskavú, skromnú a veľmi ochotnú tureckú kultúru, ešte neprezlečenú do nereálneho pozlátka, o ktoré sa niektoré destinácie tak snažia.

UBYTOVANIE
Ubytovaní budeme v prekrásnom a luxusnom hoteli Alaiye Kleopatra****, ktorý si nás získal už pri vstupe a ani prinajmenšom sme počas celého pobytu o ňom ani kúsok nezapochybovali. Úslužný a milí personál, tak ako aj majiteľ hotela v nás zanechával atmosféru domova. Klimatizované izby sú naozaj prekrásne a každá z izieb má balkón a samozrejme vlastnú kúpeľňu. Hotel je vybavený wifi pripojením, vonkajším aj vnútorným bazénom, fitness centrom, Jacuzzi a za poplatok je k dispozícii aj biliard, sauna a typická turecká masáž hammam. A aká je masáž v mydlovej pene? Viac ako úžasná. 

STRAVOVANIE
Majstrovsky vyzdobené a prekypujúce chodmi švédske stoly sú len zlomkom toho aká je chuť každého jedného sústa. O rôznorodosti a kvalite chodov je zbytočné rozprávať, úprimne vám želáme si ich vychutnať.

• 10:00 – 23:00 : Všetky alkoholické nápoje, drinky, čaje, káva, cappuccino, espresso.
• 07:00 – 10:00 : Raňajky
• 12:30 – 14:00 : Obed
• 17:00 – 18:00 : Coffee Break
• 19:00 – 21:00 : Večera

PROGRAM CYKLOZÁZAJDU
1. deň:
odlet o 13:55 z Viedne, ubytovanie približne o 20:00 miestneho času (presun z letiska v Antalyi do hotela trvá približne 2 hodiny)


2-7. deň:
cyklotúra alebo program podľa vlastného výberu.
Program je rozdelený pre 2 výkonnostné skupiny turistov – jednoduchšie cyklotrasy vhodné aj pre deti a náročnejšie cyklotrasy pre športovo zdatnejších.  

8. deň:
odlet 12:05, prílet do Viedne o cca 13:05 miestneho času (časový posun medzi štátmi sú 2 hodiny).  

PRE KOHO JE CYKLOZÁZAJD VHODNÝ?
Pre všetkých, ktorí majú chuť skrátiť si zimu na Slovensku a vychutnať si jar v Turecku, kde sa teploty vo februári pobybujú okolo 17 C.
Cyklotrasy sme rozdelili do 2 skupín a máme pre vás k dispozícii 2 sprievodcov:
- ľahšie typy trás – vhodné aj pre mamičky a deťmi
- náročné typy trás pre tých, ktorí hľadajú skutočný športový výkon

Budeme vás sprevádzať cyklotúrami a zaujímavými príbehmi a faktami o miestach, kde sa budeme nachádzať. Náš cyklosprievodca Marek Gnot vám zabezpečí každý deň rozcvičenie spojené s jogovým cvičením.

Ako ochutnávku našich cyklotrás sme pre vás vybrali:
Od hotela po západnej pláži nazývanej ako Kleopatrina  pláž sa po 3 km ocitneme pred majestátnou dominantou mesta Hradom Alanya. Oblasť okolo mesta Alanya venoval Marcus Antonius Kleopatre ako svadobný dar a na pláž, ktorá nesie meno egyptské kráľovnej, nechal navoziť jemný piesok. Niet divu, že je Kleopatrina pláž považovaná za najkrajšie miesto Tureckej riviéry.
Hrad je tvorený aj starou pôvodnou tureckou dedinkou so záhradkami alebo môžeme dôjsť až k mešite a na cintorín vyvoňaný rozmarínom.  A nepochybne si nesmieme nechať ujsť aj prekrásny výhľad na rôzne strany Alanye.
Môžeme pokračovať do starobylého mestečka Hamaxia, ktoré je dnes tvorené už len ruinami ale  obklopené prenádhernou prírodou pohoria Taurus a poskytuje dych vyrážajúce výhľady na Stredozemné more, pláže a pevnosť Alanya. Hovorí sa, že mesto bolo známe svojimi cédrovými stromami a že drevo sa používalo najmä pri stavbe lodí počas rímskeho obdobia. Mestečko daroval taktiež Marcus Antonius Kleopatre.
Neďaleko pozostatkov mestečka žije v dedinke Elikesik so svojimi kozami niekoľko farmárov a aj tých sme stretli naším výletom na bicykli. 
Určite by sme si nemali nechať ujsť aj keď pomerne náročnú trasu bicyklom, prípadne si vychutnať terénnu jazdu jeepom pozdĺž rieky Oba. Ocitneme sa v lone nedotknutej prírody s prekrásnymi pohľadmi a neskutočne pokojnou atmosférou.
Ľahšou alternatívou je návšteva mestečka Syedra, starého prístavného mestečka na južnom pobreží Turecka. Moderné výkopy odhalili podmorské pozostatky prístavu Syedra až z doby bronzovej. Prvý storočný nápis BCE, ktorý sa nachádza v meste naznačuje, že mesto odolávalo pirátskym útokom a Syedriáni sa museli útokom tvrdo brániť.
Náš cyklovýlet si môžeme spestriť  3 – hodinovou jazdou na koňoch a nechať sa viesť majiteľmi ďalšími prekrásnymi pohľadmi obklopenými prenádherným pohorím Taurus.
Viac o našich cyklotrasách vám prezradíme na našom spoločnom cyklozájazde v prekrásnej Alanyi.

CENA ZAHŔŇA:
- ubytovanie na 7 nocí v hoteli Alaiye Kleopatra****
- ALL Inclusive formou švédskych stolov
- spiatočná letenka z Viedne do Tureckej Antalye, transfer z letiska do hotela
- zapožičanie bicykla (bicykle budú uskladnené priamo v hoteli)
- mapa cyklotrasy na každý deň do mobilu  
- zákonné poistenie proti insolventnosti
- program a služby cyklosprievodcu.

CENA NEZAHŔŇA:
- transfer na letisko Viedeň (v prípade záujmu radi zabezpečíme)
- komplexné cestovné poistenie (v prípade záujmu radi zabezpečíme)
- prípadnú leteckú prepravu vlastného bicykla a zapožičanie prenosného kufra na bicykel – k dispozícii za 30 eur.
- fakultatívne výlety, jazda na jeepoch, koňoch, preprava lanovkou na Hrad Antalya

Alanya

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: