Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Okúzľujúce Provensálsko

Kláštor Sénanque Abbey Provensálska dedina, Francúzsko Pont du Gard, Francúzsko Avignon, Francúzsko Modrá Lagúna Annecy, Francúzsko
Destinácia: Francúzsko, Provence-Alpes-Côte d’Azur
Kód zájazdu: 1304539
Cena od: 1 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.06.2024 6 dní First Minute 1 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
6-dňový letecký zájazd.

Perex:
Vyberieme sa spolu do oblasti južného Francúzska, do Provensálska presláveného levanduľovými záhonmi, ktorých vôňa sa šíri po celom kraji. Nekonečné polia posiate fialovou levanduľou a slnečnicami len umocňujú typickú provensálsku atmosféru. Kombinácia bohatej histórie, kultúrnych pamiatok, malebnej prírody a útulných malých mestečiek je nezabudnuteľným zážitkom.


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne so nádherného mesta Marseille. Po prílete si v hoteli odlžíme batožinu a podnikneme výlet do dedinky Roussillon, preslávenej náleziskom okru všetkých odtieňov. Medzi vinicami s kombináciou vône levandule sa zamilujeme do mestečka, s pár stovkami obyvateľov, ponoreného do okrového odtieňa. Krásy mesta sa odrážajú aj do umenia miestnych, domáci radi vlastnia ateliér, kde sa ponárajú do sveta malieb a hrnčiarstva. Vychutnáme si aj panoramatické výhľady na „village perché“ (orlie hniezdo) Gordes a fotogenické opátstvo Abbaye de Senanque. Kláštor Sénanque navštívia ročne tisíce turistov, ktorí majú možnosť obdivovať architektúru kláštora, poprechádzať sa po levanduľových hájoch, zakúpiť si originálny levanduľový med, chutné koláčiky a voňavé levanduľové vrecúška.

2. deň:
Raňajky, príchod do „pápežského mesta“ – Avignon (prehliadka historických pamiatok – Opera, Pápežský palác, Rocher des Doms, Starý most, Kaplnka sv. Mikuláša). V popoludňajších hodinách sa presunieme k unikátnej pamiatke – rímskemu mostu Pont du Gard, legendárnemu technickému dielu z roku 19 pred Kristom.

3. deň:
Po raňajkách sa presunieme do hlavného pôsobiska Van Gogha, historického mesta Arles, kde sa každoročne konajú zvláštne býčie preteky. Pre záujemcov návšteva rímskeho amfiteátra a divadla, katedrály St. Trophime. Popoludní navštívime Camargue, národný park v delte Rhôny, jedinečná flóra i fauna.

4. deň:
Cez Saint Rémy, rodné mesto mysliteľa Michela de Nostre-Dame, známeho ako Nostradamus, sa dostaneme k ruinám rímskeho osídlenia Glanum. Pre fanúšikov Van Gogha možnosť navštíviť liečebňu Saint Paul de Mausolé, kde slávny maliar odpočíval a liečil sa. Pokračujeme do Baux de Provence na prehliadku majestátnej stredovekej pevnosti. Popoludní sa vydáme po stopách Paula Cézanna do ďalšieho typického provensálskeho mesta - Aix-en-Provence. Mestu sa hovorí aj „mesto vody“, vďaka termálnym prameňom, ktoré zlákali už Rimanov a tiež vďaka mnohým mestským fontánam.

5. deň:
Pred nami je celodenný výlet s ohromujúcimi výhľadmi do kaňonu Gorges du Verdon, ktorého steny miestami dosahujú hĺbky až 700 metrov. Zastávka pri jazere Saint Croix. Presun do hotela v Cannes.

6. deň:
Transfer na letisko v Nice. Návrat do Viedne.


Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená.


Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 5 x ubytovanie v hoteloch 3* s raňajkami. Sprievodcu CK..

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: