Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Víkend v Dubline, v hlavnom meste Írska LETECKY

Destinácia: Írsko, Leinster, Dublin
Kód zájazdu: 1316253
Cena od: 479 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.09.2024 3 dni First Minute 479 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Dublin, hlavné mesto zeleného Írska. Mesto, ktoré je preslávené svojou priateľskou atmosférou, írskym pivom, pravou whisky, tradičnými pubmi, literatúrou, bohatou históriou, svojskými zvykmi a bezpochyby pestrým nočným životom. Zabudnite na nudu a poďte s nami do Dublinu.

1.deň:

prílet do Dublinu a presun do hotela. Po ubytovaní sa vydáte k najrušnejšej dublinskej ulici O´Connell Street, kde je najznámejšou dominantou ulice budova hlavnej pošty. Uprostred bulváru je rozmiestnených niekoľko pamätníkov a sôch vzťahujúcich sa k írskej histórii. Uvidíte aj netradičný most O´Connell Bridge. Tento most je netradičný tým, že jeho šírka (50 m) je väčšia ako dĺžka (45 m). Presun popri rieke k mostu Ha´Penny Bridge, ktorý dostal svoj názov podľa toho, že kto chcel cez most prejsť, musel zaplatiť pol penny. Bol to prvý most, ktorý ponad rieku postavili a každý deň ním prejde viac než 30 000 ľudí. Rieka Liffey v minulosti delila mesto na časť zámožných a mestskú časť chudobných. Večer zakončíte v najobľúbenejšej štvrti mladých Temple Bar, v uličke plnej typických írskych krčiem a obchodíkov. Takmer z každého baru budete počuť živú hudbu a atmosféra tu je jedinečná. Môžete si objednať írske pivo alebo si pochutiť na miestnej špecialite. Večer odchod na hotel. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách sa vydáte do centra Dublinu. Uvidíte známu dublinskú univerzitu Trinity College a jej najväčší poklad - starú knižnicu, ktorá skrýva Book of Kells ( knihu z Kellsu) z 9. storočia. Po návšteve knižnice sa presuniete k Dublinskému hradu, kde si pozriete okázalo vyzdobené a po väčšine pôvodným nábytkom zariadené miestnosti. Neďaleko sa nachádza katedrála Christ Church Cathedral - pôvodne kostol Vikingov, ktorá tvorí duchovné srdce Dublinu takmer 1000 rokov. Ak vstúpite do katedrály objavíte jej krásny interiér, fascinujúcu stredovekú kryptu a mnoho ďalších pokladov, ktoré odrážajú časť histórie Írska. Ďalšou zastávkou bude katedrála sv. Patrika, ktorá je najväčším kostolom v Írsku. Patrí medzi najkrajšie a najzaujímavejšie pamiatky v Dubline. Katedrála bola postavená na mieste, kde údajne Sv.Patrik krstil v studni nových veriacich. Nádherný interiér katedrály zapôsobí aj na neveriacich. Keď navštívite Írsko, určite nemôžete vynechať ochutnávku tradičného čierneho piva Guiness, ktoré je takpovediac - čierne zlato Írska a národným nápojom. Večer zakončíte v pivovare Guinnes Storehouse, ktoré je označované ako TOP atrakcia Dublinu. Dozviete sa nielen ako sa pivo Guiness vyrába, ale aj veľmi zaujímavý príbeh o tom, ako sa pivo Guiness stalo známe po celom svete. Večer návrat do hotela. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách individuálny program. Neskôr presun na letisko. Odlet z Dublinu.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň- Dublin- Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Dublinu
2 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
2 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 90 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( v prípade, že si ju bude hotel účtovať, platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
knižnica Trinity College - cca 20 € / dospelá osoba, po skupinovej zľave, deti do 12 rokov vstup zdarma
katedrála Crist Church - cca 10 € / dospelá osoba
Guinness Storehouse - cca 28 € / dospelá osoba
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Dublin

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: