Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Okruh stredným Japonskom (z Kjóta do Tokia)

Destinácia: Japonsko, Honšu
Kód zájazdu: 1319343
Cena od: 3 239 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.05.2024 11 dní Last Minute 3 239 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
V doobedňajších hodinách odlet z Prahy (Viedne) do Osaky s prestupom.

2: PRÍLET DO OSAKY
Prílet do Osaky, transfer do hotela v Kjóto, ubytovanie, nocľah.

3: NARA - OSAKA
Raňajky. Odchod do mesta Nara. Návšteva parku s posvätnými jeleňmi s rozlohou 526 hektárov. Obdivu hodná je svätyňa Kasuga a chrám Tódaidži s najväčšou sochou Buddhu pochádzajúcou z 8. storočia. V poobedňajších hodinách odjazd do Osaky (návšteva osackého hradu a plávajúceho záhradného observatória). Večer návrat do Kjóta, nocľah.

4: KJÓTO
Raňajky, celodenná prehliadka mesta Kjóto, ktoré bolo hlavným mestom v rokoch 794 až 1868 a patrí medzi najkrajšie japonské mestá. Prehliadka svätyne Kijomizudera, odkiaľ sa rozprestiera výhľad na Kjóto. Ďalej návšteva starobylej ulice Ninenzaka, ktorá je lemovaná typickými domami a obchodmi. Poobede návšteva štvrti Gion s gejšami, ktoré je možné tu stretnúť. Nocľah v Kjóto.

5: HRADY HIKONE A NIJO
Raňajky. Odchod do mesta Hikone. Prehliadka miestneho hradu postaveného v období Edo začiatkom 17. storočia. Dnes sa jedná o pozostatky jedného z najstarších pôvodných hradov v Japonsku. Prechod do mesta Taga, v ktorom navštívime šintoistickú svätyňu Taga Taisha. Cesta pokračuje do Kjóta, kde sa nevšedným zážitkom stáva návšteva hradu Nijo, ktorý bol postavený v druhej polovici 14. storočia ako súčasť rezidencie šóguna. Ďalej nasleduje návšteva Zlatého pavilónu Kinkakuji, ležiaceho v typickej japonskej záhrade. Nocľah v Kjóto.

6: KJÓTO - HAKONE - FUDŽI - TOKIO
Raňajky. Ochod šinkansenom do Tokia cez Hakone. Výlet lanovkou na Mount Owakudani s výhľadom na posvätnú horu Fudži. Plavba výletnou loďou po horskom jazere Asi. Príchod do Tokia, ubytovanie, nocľah.

7: TOKIO
Raňajky. Celodenná prehliadka hlavného mesta Tokio. Tokio sa rozprestiera na dĺžku 130 km pozdĺž celého zálivu, má okolo 28 miliónov obyvateľov a predstavuje najväčší mestský konglomerát na svete. Navštívite svätyňu Meidži Džingu, okolie cisárskeho paláca, areál Asakusa s chrámom bohyne Hase Kanon a tokijskú vežu. Obed. Prehliadku mesta zakončíte v modernom obchodnom centre na Ginze. Nocľah v Tokiu.

8: KAMAKURA - JOKOHAMA
Raňajky. Odchod na celodenný výlet do Kamakury a Jokohamy. Prehliadka chrámov v Kamakure a známej bronzovej sochy Budhu Daibucu, jokohamskej veže, parku Jamašita a ultra moderného centra Minato Mirai 21. Nocľah.

9: NIKKÓ
Raňajky. Celodenný výlet do národného parku Nikkó, ktorý je známy svojimi svätyňami, chrámami a nádhernou prírodou. Počas dňa navštívite svätyňu Tóšógú venovanú slávnemu šógunskému vojvodcovi. Obed. Poobede sa cik-cak cestou vydáte k jazeru Čúzen džiko a prezriete si 97 metrov vysoký vodopád Kegon. Návrat do Tokia. Nocľah.

10: ODLET Z TOKIA
Raňajky, doobeda transfer na letisko a odlet s prestupom do Prahy (Viedne).

11: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Zmena programu vyhradená.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Osaka a Tokio - Praha s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
8 x ubytovanie s raňajkami v hoteli kategórie 4*
2 x obed
preprava batožiny medzi Tokiom a Osakou
transfery (autobus + šinkansen)
program podľa itinerára vo vstupmi
služby sprievodcu ESO travel (minimálne 16 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
fakultatívne výlety
cestovné poistenie (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)


Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: