Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Portugalsko veľký okruh

Bom Jesu do Monte, Braga, poznávací zájazd, Portugalsko Nočné pamiatky Architektúra Okná s tradičnou keramikou, poznávací zájazd, Portugalsko Pobrežie Portugalska, poznávací zájazd, Portugalsko Porto, poznávací zájazd, Portugalsko Pohľad na mesto Porto Panoráma Lisabonu, poznávací zájazd, Portugalsko Braga, poznávací zájazd, Portugalsko Pláž v dedinke Nazaré Fatima, poznávací zájazd, Portugalsko Pamiatky Vinice Pohľad na mesto Pamiatky Hradby Mesto a architektúra Kvety
Destinácia: Portugalsko
Kód zájazdu: 1327901
Cena od: 1 820,25 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.08.2024 8 dní First Minute 1 820,25 € +0 € odlet: Viedeň letecká
14.09.2024 8 dní First Minute 1 820,25 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.10.2024 8 dní First Minute 1 820,25 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd
Objavte to najlepšie z Portugalska, ako veľkolepý Lisabon, šľachtickú Sintru a úchvatné výhľady z najzápadnejšieho výbežku Cabo da Roca, stredoveký Obidos s úzkymi uličkami a bielymi domami, či rybárske mesto Nazaré, najväčší portugalský kostol v Alcobaca, kolísku vzdelania Coimbru a jedinečné Porto, ktoré je centrom vína, ale aj skvelej atmosféry. Očarí vás i stredoveká Braga a pútnické miesto Bom Jesus do Monte ako aj jedinečná Fátima. 

1. deň:
Odlet do Lisabonu. Po prílete si doprajeme okružnú jazdu autobusom v rodisku melancholického fada.

2. deň:
Po raňajkách opustíme Lisabon a naše cesty budú smerovať do stredovekej dediny Óbidos. Ukrýva v sebe úzke ulice plné miestnych obchodov a bielych domov sterakotovými strechami. V rybárskej dedinke Nazaré zanecháme stopy v piesku vďaka prechádzke po pláži. Pokračovať budeme do mesta Alcobaca s najväčším kostolom v Portugalsku (UNESCO) a s krásnym cisteriánskym opátstvom. Deň ukončíme v Batalhe návštevou kráľovského Kláštora Panny Márie Víťaznej (UNESCO).

3. deň:
Vydáme sa za poznaním bývalého hlavného mesta Portugalska až do 13. storočia, a to Coimbra. Rodisko 6 portugalských kráľov, kolíska vzdelania, alebo aj „mesto študentov“. Je domovom najstaršej univerzity v Portugalsku, na ktorej vyštudovali velikáni portugalskej literatúry. Naše kroky povedú do mesta Porto, niekoľkokrát zvolené za najlepšie európske mesto.

4. deň:
Porto, druhé najväčšie mesto Portugalska, hlavné mesto provincie Douro. Mesto, ktoré údajne dalo svetu portské víno. Kvalitné, svetoznáme portské však pochádza z viníc nachádzajúcich sa v údolí rieky Douro, asi 100 km od mesta. Víno je v sudoch prevážané do Vila Nova de Gaia, mestečka ležiaceho na druhej strane rieky a takmer splývajúceho s Portom, kde dozrieva v pivniciach. Spoznáme katedrálu Terreido da Sé, starobylú štvrť Barredo a gotický kostol Sao Francisco s honosnou zlatou výzdobou. Pár kilometrov od Porta sa ocitneme pred bránami stredovekej Bragy, najstaršieho mesta Portugalska. Zastavíme sa tu na pútnickom mieste Bom Jesus do Monte a deň zakončíme ochutnávkou vína vo vínnych pivniciach cavas, kde dozrieva pravé portské víno.

5. deň:
Na ceste do Lisabonu sa zastavíme v jednom z najvýznamnejších pútnických miest kresťanského sveta vo Fátime. V meste pútnického pokoja nájdeme veľkú neobarokovú baziliku postavenú na počesť zjavenia Panny Márie. Veža baziliky meria 65 m a námestie je dvakrát väčšie než námestie baziliky sv. Petra v Ríme. Naša cesta povedie do mesta Tomar. Nachádza sa tu Convento de Cristo, hrad s kláštorom z 12. storočia, ktorý bol sídlom rytierov Kristového Rádu. Pamiatka je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO.

6. deň:
Celodenný výlet do okolia Lisabonu nás presmeruje na trasu Sintra – Cabo da Roca a Cascais. Sintra, bývalé letovisko portugalskej šľachty plné palácov rôznych štýlov a krivolakých ulíc s malými obchodíkmi, je najnavštevovanejším miestom Portugalska (UNESCO). Hlavnou atrakciou je známy Palácio da Pena z 19. storočia, ktorý je najzachovalejším príkladom romantickej portugalskej architektúry. Ďalším lákadlom je letná rezidencia portugalského kráľa Palácio Nacional de Sintra postavená na prelome 15. a 16. storočia. Vychutnáme si výhľady z najzápadnejšieho cípu kontinentálnej Európy- Cabo da Roca a v rybárskom mestečku Cascais ochutnáme niektorú z miestnych rybích špecialít. Spoznáme tiež portugalské Monte Carlo – Estoril.

7. deň:
Lisabon - mesto, nad ktorým bdie socha Krista. Ide o presnú repliku slávnejšej sochy v Riu de Janeiro. Lisabon sa vďaka svojmu prístupu k Atlantickému oceánu stal významným obchodným prístavom a križovatkou sveta. O jeho veľkoleposti a jedinečnej atmosfére sa presvedčíme počas prehliadky. Historické srdce a duša Portugalska, to je starobylá štvrť Belém s Kláštorom Hieronymov (vrchol manuelskej architektúry), veža Torre de Belém (pôvodne obranná veža a maják na rieke Tejo) či hrad Castelo de Sao Jorge, odkiaľ vedú uličky do najstaršej štvrte Alfami založenej Feničanmi a keď sa vyvezieme železným výťahom Elevador de Santa Justa (podľa návrhu žiaka slávneho staviteľa A. G. Eiffela), starý Lisabon sa nám ukáže ako na dlani.

8. deň:
Presunieme sa na letisko v Lisabone a odletíme do Viedne.


Ubytovanie:
7 x v hoteli 3*

Stravovanie:
7 x raňajky

Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autobus resp. mikrobus počas pobytu. 7 x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Ochutnávku vína. Miestneho sprievodcu v Porte. Vstup do knižnice v Coimbre. Sprievodcu CK SATUR. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 7 večerí. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.


Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: