Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Farby toskánskeho vína

Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Bicykel- poznávací zájazd, Taliansko Mesto poznávací zájazd, Taliansko Mesto poznávací zájazd, Taliansko Víno- poznávací zájazd, Taliansko Hrozno-poznávací zájazd, Taliansko Domy- poznávací zájazd, Taliansko Krajina - poznávací zájazd, Taliansko
Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia)
Kód zájazdu: 1327905
Cena od: 781,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.09.2024 5 dní First Minute 781,10 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Malebné Toskánsko je najznámejším a pravdepodobne najdôležitejším vinárskym regiónom Talianska, pričom miestne vína rozhodne patria medzi svetovú špičku. Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti sú pojmami a z každého z nich vás čaká lahodná ochutnávka. Gurmáni si prídu na svoje na typických toskánskych obedoch a milovníci histórie si nenechajú ujsť prehliadku starobylej Sieny. 

1. deň:
Ktosi neznámy raz povedal, že „Toskánsko tvorí rozprávky za súmraku“. My sa nazdávame, že tento taliansky región gurmánov a pôžitkárov je rozprávka sama o sebe. V ranných hodinách vyrazíme zo Slovenska (z Bratislavy cca o 06:00 h), s tranzitom cez Rakúsko a ubytujeme sa v okolí Sieny.

2. deň:
Dnes navštívime gotikou nasiaknutú Sienu. Spoznáme jej historické centrum, ktorému dominuje Palazzo Publico s vežou Torre del Mangia, odkiaľ sa naskytne výhľad na námestie Piazza del Campo v tvare mušle. 4-chodovýobed v typickej talianskej reštaurácii nás posilní na prehliadku kamenného mestečka San Gimignano, ktoré je stelesnením toskánskeho ducha a zaslúži siplnú pozornosť. Ochutnáme kvalitné víno Chianti, vínny destilát grappa a naučíme sa rozoznávať najkvalitnejšie talianske olivové oleje.

3. deň:
Pozrieme si stredoveké mesto ležiace na kopci, Montepulciano, ktoré fascinovalo filmárov Anglického pacienta, či Pod toskánskym slnkom. Z hradieb Montepulciana sa ponúka pekný výhľad na Umbriu, južné Toskánsko a vinohrady, kde sa pestuje hrozno na víno Nobile. Jeho chuť a buket sami posúdime pri ochutnávke v historickej pivničke. Naše kroky ďalej povedú do malebnej dedinky Pienza v obklopení kopcov Val d’Orcia. Krajina vystrihnutá ako z typickej toskánskej pohľadnice. Tu si v miestnej reštaurácii pochutíme na výdatnom toskánskom obede.

4. deň:
Navštívime kláštor Monte Oliveto Maggiore, preslávený freskami Signorelliho a Sodomy. Pokračujeme do mestečka Montalcino, ležiaceho v údolí Orcia, obkoleseného vinicami, kde dozrieva hrozno na červené víno Brunello. Neminie nás ochutnávka vína s príznakom jedného z najlepších talianskych vín. Po ochutnávke sa necháme pozvať na ďalší gurmánsky zážitok v podobe 4-chodového menu. V popoludňajších hodinách zájdeme na návštevu románskeho kostola Sant’Antimo, ktorého počiatky sú zahalené legendami.

5. deň:
Po raňajkách sa vydáme späť na Slovensko. Návrat vo večerných hodinách.


Ubytovanie:
4x v hoteli 3*.

Stravovanie:
4x raňajky, 3x 4-chodové gurmánske obedové menu.


Doprava:
Autokarová.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 4x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. 3x 4-chodové gurmánske obedové menu. 3x ochutnávku vína. 1x ochutnávku olivového oleja a grappy. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Doplatok za 4 večere. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. 


Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: