Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Uruguaj & Argentína - Legendárne tango, víno a divoká príroda

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325255
Cena od: 4 170,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

08.11.2024 12 dní First Minute 4 170,49 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Unikátne koloniálne mestá Uruguaja  a divoká temperamentná Argentína. Vynikajúca gastronómia, nádherná príroda, krásne pamiatky a neopakovateľná atmosféra Tango podnikov. To môžete zažiť na našom zájazde. 

12-dňový letecký zájazd


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne smer Uruguaj.

2. deň:
Prílet do hlavného mesta Montevideo v dopoludňajších hodinách. transfer do hotela. Oddýchneme si po dlhej ceste. V prípade záujmu prechádzka so sprievodcom po meste.

3. deň:
Po raňajkách sa vydáme na celodennú prehliadku hlavného mesta. Navštívime najvýznamnejšiu historickú časť mesta, kde budeme mať možnosť obdivovať rôzne architektonické štýly ako je napr. secesia a art deco. Uvidímme pôvodnú budovu radnice, mestskú katedrálu a námestie Plaza de la Independencia, kde ležal popol národného hrdinu José Gervasia Artigasa. Neskôr si pozrieme Palacio Legislativo a naša cesta povedie do tradičnej štvrte Prado, kde si rodiny z vyššej triedy postavili svoje sídla, aby si užili leto na vidieku. Pokračovať budeme na promenádu ??"Rambla" a uvidíme rôzne obytné štvrte a prehliadku ukončíme na známom prístavnom trhu "Mercado del Puerto". 

4. deň:
Po raňajkách sa vydáme z Montevidea cestou Interbalnearia až do Piriápolis, letoviska európskeho formátu. Vystúpime na Cerro San Antonio, odkiaľ sa nám naskytne najlepší výhľad na mesto. Pokračujeme do Punta del Este, jedného z najkrajších letných letovísk. Uvidíme množstvo nádherných pláží, štýlové prímorské domy, výškové bytové domy, luxusné hotely a oslnivé reštaurácie. Táto prehliadka nás prevedie unikátnymi miestami Punta del Este: hlavná ulica, Juan Gorlero, remeselnícky trh, jachtový prístav, kostol Nuestra Senora de la Candelaria, maják, pláže a obytné štvrte Golf, San Rafael, Beverly Hills, Rincon del Indio a Cantegril. Cez zvlnený most sa prevezieme smerom k La Barra s plážami, ktoré si za svoje zvolili surferi a ktoré sú známe farebnými domčekmi, množstvom reštaurácií a uvoľnenejšou atmosférou. Zastavíme sa v Punta Ballena, kde uvidíme Casapueblo, jedinečnú a svojráznu budovu, ktorú postavil známy uruguajský umelec Carlos Páez Vilaró, ktorú i navštívime. Odtiaľ uvidíme najúchvatnejší výhľad na oceán a veľkolepý západ slnka.

5. deň:
Po raňajkách sa presunieme na juhozápad krajiny do mesta Colonia del Sacramento. Po príchode nás čaká krátka prehliadka mesta. Centrum je zapísané v zozname UNESCO. Malé kamenné uličky, staré budovy, pevnosť, prístav a staré španielske a portugalské domy vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru. Prejdeme sa ulicou Rambla, ktorá hraničí so Starým mestom a "Real de San Carlos“, kde môžeme vidieť „Plaza de Toros“, „Hipodromo“ a starý prístav.

6. deň:
Presunieme sa do prístavu, kde nastúpime na rýchlotrajekt do Buenos Aires.

7. deň:
Deň začneme panoramatickou prehliadkou mesta a pokračovať budeme prehliadkou, ktorá nás zavedie na najzaujímavejšie miesta v Buenos Aires, od štvrte Palermo po Plaza de Mayo až po štvrť La Boca, čo nám umožňuje skutočne spoznať autentickú dušu tohto neuveriteľného miesta Barrio de Palermo, najväčšie v Buenos Aires. So svojimi rafinovanými budovami, väčšinou obývanými veľvyslanectvami, konzulátmi, múzeami a nádhernými alejami predstavuje jedinečné a elegantné miesto. Budeme mať možnosť obdivovať najzaujímavejšie miesta tejto časti mesta, vrátane parku Parque 3 febrero, známejšieho ako Bosques de Palermo, ktorého hlavnými atrakciami je nádherná ružová záhrada, ktorej plocha dosahuje 34 000 metrov štvorcových, botanická záhrada záhrada, planetárium Galileo Galilei, zoologická záhrada, pamätník Magna Charta a obrovské golfové ihrisko. Zvonku si prezrieme Palacio de Congresos, sídlo Senátu a Poslaneckej snemovne a Pamätník, ktorý oslavuje dva kongresy (z roku 1813 a 1816), ktoré oficiálne schválili nezávislosť Argentíny. Potom navštívime Plaza de Mayo, jedno z najstarších miest a kultúrne, politické a historické centrum mesta, kde môžeme obdivovať Casa Rosada, sídlo prezidenta republiky, staré Cabildo, fascinujúci koloniálny palác, kde dnes sídli Národné múzeum májovej revolúcie a Metropolitnú katedrálu v nezameniteľnom barokovom štýle. Prechádzať budeme popri Plaza de la República, na križovatke dôležitej triedy Corrientes a 9 de Julio Avenue budeme míňať Obelisk, postavený na oslavu štvrtého storočia od založenia mesta. Potom prídeme do známej štvrte La Boca, v ktorej sa nachádzal prvý prístav Buenos Aires. Bola tu známa robotnícka štvrť, boli tu sústredení talianski prisťahovalci a Španieli, ktorí prišli v 19. st. hľadať šťastie. Štvrť je charakteristická farebnými domami, zdobenými vlajkami, sochami, figurínami a obrovskými plagátmi Diega Armanda Maradonu. Najznámejšou ulicou v okolí je Caminito, lemovaná pestrofarebnými domami a stánkami miestnych remeselníkov a umelcov. Večer navštívime La Ventana Tango house, kde si vychutnáme tradičnú tango šou s dobrou večerou.

8. deň:
Po raňajkách odchádzame smerom do mesta Tigre, ktoré je vzdialené 36 km od Buenos Aires, kde malé ostrovčeky, potoky a rieky tvoria zelené pľúca oblasti, nazývané “delta“. Po príchode do mesta sa budeme plaviť po piatich hlavných riekach, v delete Paraná. Počas plavby budeme objavovať typický život ostrovných obyvateľov a ich zvyky. Počas následnej prehliadky mesta uvidíme Paseo Victoria, múzeum Mate, Námorné múzeum a Múzeum umenia. Neobídeme ani Ovocný prístav, kde si spravíme krátku prestávku.

9. deň:
Presunieme sa z hotela na letisko k miestnemu preletu do Iguazu. Po prílete sa ubytujeme a popoludní si užijeme výlet k známym vodopádom (z brazílskej strany).

10. deň:
V dnešný deň nás čaká návšteva Iguazu z argentínskej strany. Na ceste z Puerto Iguazu zažijeme ohromujúcu, divokú krásu vodopádov. Zažijeme trek po chodníkoch, lávkach a vyhliadkach a budeme svedkami viac ako 200 nádherných kaskád, vrátane známeho Diablovho hrdla. Vyberieme si jeden z troch hlavných peších okruhov, ktoré sa vinú cez subtropický národný park. Po odchode z návštevníckeho centra vstúpime do džungle po chodníku Yacaratiá na terénnych autách špeciálne upravených pre toto prostredie. Tento 5 km  dlhý úsek končí v Puerto Macuco, kde sa nalodíme na loďky a poplavíme sa cca 6 km k vodopádom. Po príchode k vodopádom Tres Mosqueteros uvidíme vodopády z argentínskej aj z brazílskej strany s výhľadom na Garganta del Diablo (Diablovo hrdlo). Potom príde najvzrušujúcejší pohľad, keď budeme čeliť neúprosnému vodopádu San Martín, rozmerovo druhý najväčší vodopád. 

11. deň:
Odlet z Iguazu do Buenos Aires a následný let domov.

12. deň:
Prílet do Viedne.

Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA-letisko-BA. Miestne transfery a prelet. 9x ubytovanie v 3* hoteloch s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. Miestne taxy. Sprievodcu CK a miestnych sprievodcov.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1. Stravu a nápoje mimo uvedených v programe. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 80 EUR/osoba (platí sa na mieste sprievodcovi). Cestovné poistenie.


Krajiny

Zobraziť všetky »

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: