Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

Taiwan, Hongkong, Macao, Filipíny

Začíname v modernej metropole Taiwanu, Taipei. foto: Archív BUBO Divoké severné pobrežie Taiwanu s úžasnými kamennými tvarmi vytvorenými eróziou v národnom parku Yeh V uliciach Taipei sa snúbi moderný život s konfuciánskou tradíciou. foto: Adam Záhorský - BUBO V noci by ste nepovedali, že v Taipei žije vyše 7 miliónov ľudí. foto: Adam Záhorský - BUBO Prapôvodná kultúra Taiwanu pred čínskou kolonizáciou bola príbuzná skôr Polynézii ako Číne. foto: Ad Aj napriek modernite rytmus života v Taipei udávajú tradície. foto: Adam Záhorský - BUBO /uploads/usr/10937/samo_klc_hong_kong_img_0158-58.jpg Ak viete kde hľadať tak aj v metropole ako Taipei nájdete tiché uličky a zelené kúty. foto: Adam Záh Pieskovec v parku postupne eroduje a vytvára útvary podobné hríbom, ktoré potom dostávajú exotické m Okrem známych hríbových útvarov vytvára erózia v národnom parku Yehliou aj úžasne hladké plochy, kto Mestečko Jiufen je obľúbené turistické centrum severného Taiwanu. Práve tu vznikla zlatá horúčka, kt Rezance vo vývare s kúskami hovädzieho mäsa sú, podobne ako u nás halušky, národným jedlom Taiwanu. Čaká nás Hong Kong alebo Voňavý prístav foto: Samuel Klč - BUBO Doprajte si luxusný pobyt  uprostred živého a rušného Kowloonu v hoteli The Mira. foto: The Mira Hon Ozone je bar a reštaurácia s najkrajším výhľadom v meste a priamo zo strechy najvyššieho hotela v kr V hoteli The Mira máte možnosť vybrať si spomedzi 6 reštaurácii či barov, ktoré sú považované za jed Nenechajte si ujsť možnosť ubytovať sa v najvyššie položenom hoteli na svete v The Ritz Carlton Hong Ak hľadáte osobité a jedinečné hotely, ktoré Vám spríjemňujú pobyt na zájazde, a zároveň vo Vás vyvo V Hong Kongu nás víta symfónia svetiel - najväčšia každodenná laserová show na svete. foto: Samuel K Prevezieme sa najstaršou mestskou hromadnou dopravou v meste - Hviezdnym trajektom. Jazda, ktorá je Mystickú atmosféru a tradíciu vieme precítiť priamo v srdci moderného Hong Kongu v chráme Man Mo. fo Najslávnejší pohľad na Hong Kong nájdeme na preslávenej vyhliadke Victoria Peak. 
 foto: Samuel Klč Vyhliadka na Victoria Peak je krásna či už si ju pozrieme cez deň, alebo v noci. foto: Martin Šimko Z vrchu vyhliadky vidíme ako sa pod nami rozprestiera celý Viktóriin prístav - pulzujúce srdce Hong Pozrieme si stenu mrakodrapov na ostrove Hong Kong a slávnu promenádu hviezd na brehoch voňavého prí foto: Samuel Klč - BUBO Všetko v Hong Kongu ide do výšky - ešte aj električky sú poschodové. foto: Samuel Klč - BUBO Navštívime rôzne trhoviská Hong Kongu - hračky, suveníry, domáce zvieratá, kvety, alebo vtáky, každý V štvrti Shung Wan nájdeme povestné trhy so sušenými morskými plodmi. foto: Samuel Klč - BUBO Toto nie sú bravčové klobásy, ale zmes morských plodov alebo chobotnica. foto: Samuel Klč - BUBO Priamo na ulici v Hong Kongu nájdeme aj smutne známy obchod so žraločími plutvami. foto: Samuel Klč Na trhu s domácimi zvieratami môžeme obdivovať stovky druhov akváriových rybičiek. foto: Samuel Klč V Hong Kongu môžete odbehnúť z kancelárie a vrátiť sa s kvalitnou zeleninou do 5 minút. foto: Samuel Na kvetových trhoch v štvrti Mong Kok nájdeme najkrajšie orchidey mesta. foto: Samuel Klč - BUBO Vstup na trh s domácimi vtákmi umiestnený v štylizovanej čínskej záhrade. foto: Samuel Klč - BUBO Čínsku tradíciu viete precítiť v chráme Man Mo, kde podobne ako pred sto rokmi aj dnes, veriaci píšu Nočný Hong Kong je mestom neónov a živého ruchu. Mesto žije 24 hodín denne. foto: Adam Záhorský - BU Hong Kong to nie sú len mrakodrapy a obchodné štvrte, ale aj úchvatné obytné štvrte s panelákmi o kt Obrovské bytovky a preplnené sídliská, to je Hong Kong mimo úplného centra. foto: Samuel Klč - BUBO Keď prechádzate ulicami obytných štvrtí tak sa cítite akoby ste boli v plne inom svete. foto: Samuel Koloniálne časy nám dodnes pripomínajú taxíky a šoférovanie po ľavej strane. foto: Samuel Klč - BUBO Ďalším odkazom britskej nadvlády sú poschodové autobusy.  foto: Samuel Klč - BUBO Mestské hromadná doprava môže mať mnoho podôb - v Hong Kongu k nej patrí aj najdlhšia sieť vonkajšíc Únik z ruchu veľkomesta nám poskytne výlet na Veľkého Budhu. foto: Samuel Klč - BUBO V priľahlom chráme Po Lin opadá rýchle tempo mesta a cítime viac pokoja a tradícii. 
 foto: Samuel K Keď ste v areáli Veľkého Budhu, a v priľahlom chráme Po Lin, tak máte pocit, že nemôžete byť stále v Zapálite vonné tyčinky a pripojíte sa k miestnym veriacim? foto: Samuel Klč - BUBO Loďou sa prevezieme z Hongkongu do Macaa Macao nám poodkryje svoju tvár nepochybného globálneho epicentra hazardného priemyslu. Je tu viac ka Koloniálna pevnosť a obrovské kasíno, dve tváre Macau na jednej fotografii. foto: Adam Záhorský - BU V Macau nájdeme aj najväčšie kasíno na svete a v jeho útrobách objavíme všeličo. Napríklad miniatúrn Nesmieme ale zabúdať, že kultúrny odkaz Macau je v konečnom dôsledku čínsky a najlepšie ho precítime V bočných uličkách metropoly hazardu sa európsky a čínsky kultúrny vplyv mieša do exotického kokteil Pripomienkou multikulturalizmu mesta je aj protestantský cintorín. foto: Samuel Klč - BUBO Aj keď sú všade okolo nás európske názvy, tak odkaz Číny nakoniec víťazí a Macau je kultúrne čínske Vitajte na Filipínach. foto: Archív BUBO Po vystúpení z lietadla ste za necelých 15 minút na vašej vysnenej filipínskej pláži v luxusnom rezo Z Vášho súkromného balkónu si vychutnávajte každý deň romantický pohľad na vychádzajúce a zapadajúce Našli ste tropický raj, nechajte sa ním rozmaznávať. foto: Shangri-La's Mactan Resort & Spa Prechádzajte sa pozdĺž pláže a spoznajte dobrodružný podmorský život s rôznymi pestrofarebnými rybam Chcete si zahrať golf? Žiadny problém! foto: Shangri-La's Mactan Resort & Spa
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333104
Cena od: 4 451 €
Príplatky od: 899 €
Doprava: letecká
Termín: 15.05.2024 15/14 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83309158

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Exotika
Pobytovo-poznávacie
Tai Pei Typ ubytovania:
Čína, Taiwan, Taipei (Tchaj-pej)
Hong Kong
Čína, Hongkong
Macao
Čína, Macao
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: