Po-Pá 9,00-17,00
yanka@centrum.sk
+421 907 831 487

KĽDR

Nové mesto Keď sem BUBO začalo chodiť, stavba hotela 10 rokov stála /uploads/galleries/4932/041-1-.jpg Vstupujeme do zvláštnej krajiny, ktorá sa rýchlo mení. Exotika zaručená Vlajka KĽDR na Masových hrách kórejského ľudu Večný prezident Kim Ir Sen Hrdý národ bojuje proti celému kapitalistickému svetu Cesta z letiska. Linky veru nie sú plné Prvé kroky vedú k nohám veľkého vodcu Poklona Kim Ir Senovi Ľubo sa tvári, že hrá golf. V pozadí náš luxusný hotel Výhľad z našej izby na centrum Pchjongjangu Nádherné mesto. Čo poviete. Najväčší štadión krajiny, Pchjongjang Teraz ide o luxusnú extravagantnú stavbu, stále nedokončenú Kimči je národným jedlom severných aj južných Kórejčanov My sa tu hladu báť nemusíme Bibimbap, miešaná kórejská ryža Kura s najlepším ženšenom sveta Toto je pes, Kaesong Tajná fotografia hlavného mesta Povinná výzdoba severokórejskej metropoly Nacvičujú s láskou a presvedčením. Každý deň po práci a dobrovoľne Pionieri I Pionieri II Pionieri III Pionieri IV Idea Juche prekonala aj komunizmus Buddhistická pagoda v horách - dôkaz náboženskej slobody v krajine Dar vodcu vodcovi. Stojan na poháriky s rumom Keď prelomíte ľady, ľudia sa ukážu ako veľmi milí Fotografovanie je stále exotické Umelec dostal pochvalu, Neuveriteľné Horúca linka Pero v strede znamená ochranu intelektuálov Široké prázdne ulice Doprava. Túto fotografiu sme museli z krajiny prepašovať Ľudia radi chodia peši a v šíkoch Na letisku. Žiadne odlety Prázdna dialnica na juh. Je stavaná tak, že na nej pristane vojenské lietadlo Bývame v tradičnom historickom dome Vojenské múzeum Najstráženejšia hranica sveta. Vojak vysvetľuje Ľubovi, kde je najviac mín Hranica je v prostriedku stola V domorodom kroji I V domorodom kroji II Aj tu je pekná príroda Ľubo na najvyššom vrchu KĽDR Bankovky. Zohnať ich je ťažké Mobily nám vrátili až pri opustení krajiny KĽDR by mal každý cestovateľ vidieť. To, čo zažijete, vám ostatní nebudú veriť. Je to bomba!!!
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1336495
Cena od: 5 990 €
Príplatky od: 1 192 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

16.10.2024 12 dní First Minute 5 990 € +1 192 € odlet: Viedeň letecká
06.04.2025 12 dní First Minute 5 990 € +1 192 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Keď sme sem v roku 2005 zorganizovali prvú cestu zo Slovenska aj z Čiech, zážitky nám vyrazili dych. V tom čase Severnú Kóreu navštívilo z celého sveta len 350 turistov. Odvtedy chodíme do tejto uzatvorenej krajiny pravidelne. Pravidelne posúvame hranice poznania Kórejskej ľudovodemokratickej republiky. Poďte do toho s nami!

1. deň:
Odlet do Pekingu.

2. deň:
Prílet do Pekingu. Ubytovanie. Posledné náročné predvstupové formality. Prehliadka hlavného mesta Číny podľa Vašich predstáv.

3. deň:
Odlet do Pchjongjangu. Prílet do iného sveta. Stretnutie s našimi dvoma sprievodcami. Víťazný oblúk (vyšší než v Paríži), Park fontán otvorený v roku 1976 s fontánou do výšky 80 metrov. Položíme kyticu kvetov k pamätníku Kim Ir– Sena a Kim Čong-Ila. Cítite tú atmosféru? Ubytovanie v 4* hoteli v centre mesta.

4. deň:
PCHJONGJANG – Náš pobyt sa začína. Obrovská Veľká študovňa ľudu na pompéznom námestí Kim Ir–Sena, ktorá je najväčšou knižnicou krajiny. Zmestí sa do nej 30 miliónov kníh a denne ju údajne navštívi 10 000 Kórejčanov. Nájdeme tu aj slovenské knihy? Obed v panoramatickej reštaurácii. Galéria kórejského umenia, Múzeum víťaznej vojny za oslobodenie domoviny, americká loď Pueblo, ktorú sa hrdinským Kórejcom podarilo zajať.

5. deň:
Mauzóleum Veľkého vodcu Kim Ir-Sena. Absolútne miesto. Cintorín mučeníkov revolúcie so zbierkou 120 búst kórejských hrdinov, ktorým dominuje busta manželky Kim Ir-Sena. Užijeme si mestský život a zahráme bowling s miestnymi. Máme šancu? Presun na juh krajiny. KAESONG – mesto, ktoré počas kórejskej vojny trikrát zmenilo majiteľa.

6. deň:
Demilitarizovaná zóna PANMUNJOM na hranici s Južnou Kóreou. Výhľad na betónové opevnenie na juhokórejskej strane hranice, náš sprievodca nám vysvetlí, ako to vlastne s tou kórejskou vojnou bolo. Nikde zrejme nenájdete miesto, kde by bolo napätie cítiť viac. Návrat do Pchjongjangu. Vyskúšame miestne metro. Napíšeme pohľadnice domov. Kedy dôjdu?

7. deň:
170 metrov vysoká granitová veža Juche, postavená na počesť 70. narodenín Kim Ir–Sena za 35 dní. Panoramatický výhľad na toto unikátne mesto. Pamätník založenia strany. Kosák, kladivo a čo je to tretie? O koho je v KĽDR skutočne dobre postarané? Námestie Kim Ir-Sena. Rodný dom Kim Ir-Sena, kde sa budete môcť s tisíckami Kórejčanov napiť zo studne, ktorú vykopal Kim Ir-Senov dedko. Vedeli ste o tom, že proti Američanom bojoval už Kim Ir-Senov pradedko?

8. deň:
Smerujeme do krásnych kopcov Myohyangsan. Smerujeme na výstavu medzinárodného priateľstva, kde sa zhromažďujú dary Kim Ir–Senovi a Kim Čong–Ilovi z celého sveta. Dnes ich tu je cez 300 000 a nájdeme medzi nimi aj plaketu od KSS z októbra 1993. Vosková socha Kim Ir-Sena v životnej veľkosti. Budhistický kláštor ako dôkaz náboženskej slobody Kórejčanov. Návrat do hlavného mesta. Návšteva pôrodnice a pionierskeho paláca.

9. deň:
Čaká nás PYONGSONG, ktorý sa len nedávno otvoril pre turistov. Návšteva textilnej fabriky, strednej školy a prechádzka centrom. Ideme Kórei pod kožu. Návrat do Pchjongjangu a prechádzka centrom mesta (ak nám budú naši sprievodcovia dôverovať). Rozlúčková večera. Spomienky na celý život.

10. deň:
Transfer na železničnú stanicu a odchod kvalitným lôžkovým vlakom do Číny. Posedenie v jedálenskom vozni s obrazmi vodcov.

11. deň:
Čínskokórejskú hranicu prekročíme v ranných hodinách. Sme v kapitalizme. V absolútnom omámení budeme blúdiť pekinskými uličkami. Nevrátime sa?

12. deň:
Transfer na letisko a odlet domov. Prílet do Európy.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Mailing list

Chcete dostávať výhodné dovolenkové ponuky? Zaregistrujte sa a uveďte Vaše dovolenkové požiadavky. Radi Vás budeme informovať.

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text: