Po – Pi 9.00 – 16.00
online 9.00 – 21.00
cestovkateplice@gmail.com
+421 907 831 487

Madeira a Azory

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1349778
Cena od: 2 690 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.07.2024 8 dní 2 690 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Navštívte s nami miesto v nedotknutej prírode bez davov turistov, ktorý má prívlastok aj RAJ NA ZEMI prípadne EURÓPSKY HAVAJ. Tropická vegetácia, dych berúce výhľady, nádherné jazerá v kráteroch sopiek a kúpanie v termálnych prameňoch – toto všetko Vám ponúkajú – AZORSKÉ OSTROVY. Poďte s nami spoznať ostrovy Sao Miguel a Terceiru. Zájazd je organizovaný v malej skupinke do maximálneho počtu 8účastníkov.

Program:
1.Deň ODLET Z VIEDNE NA MADEIRU                                                                                          
- odlet z Viedne  priamym letom na ostrov Madeira. Po prílete sa presunieme do hotela s výhľadom na tyrkysový Atlantik. Večerná prechádzka po promenáde južného pobrežia. Miesto, kde chodila relaxovať aj cisárovná Sisi. Vydáme na spoznávanie východnej časti ostrova aačneme v dedinke CAMACHA, kde nahliadneme do života tradičnej dediny. Neskôr zamierime na najvyšší bod ostrova  - Pico Aieiro odkiaľ sa nám naskýtnú nádherné výhľady na okolité kopce. Cestou dolu sa zastavíme v tradičnej dedinke Ribeiro Frio po ktorej budú nasledovať nádherné výhliadky do okolitých lesov pod patronátom UNESCO. Následne sa presunieme na obed do mestečka Santana, aby sme posilnení mohli obdivovať typické domčeky v tvare písmen. Náš deň uzavrieme v dedinke na pobreži Porto Da Cruz na poloostrove Sv. Vavrinca.

2.Deň MADEIRA                                                                                                                                 
Dnes preskúmame západnú časť nášho ostrova. Tentokrát sa zavezieme k útesu Caro Girao odkiaľ sa nám naskytne jedna z najkrajších vyhliadok na ostrove. Následne zájdeme cez náhornú plošinu Paul da Serra až do kostolíka Rideira Brava a presunieme sa k lávovým jazierkam s morskou vodou v mestečku Porto Moniz. Po ceste späť sa zastavíme pri jednom z najkrajších vodopádov na ostrove nazývanom „Nevestin závoj“ a po skvelých zážitkoch sa vrátime do hlavného mesta.

3.deň MADEIRA – ODLET NA AZORY                                                                                            
Po raňajkách sa vydáme na prehliadku hlavného mesta Funchal.  Pristavíme sa pri soche Sissi, ktorá tu veľmi rada trávila prázdniny, či pri soche Krištofa Kolumbusa. Zavítame do klasickej rybárskej štvrti  - ZONA VELIA. Popoludňajší odlet na najväčší ostrov Azorských ostrovov Sao Miguel, transfer na hotel ubytovanie v centre mesta  – krátka prehliadka mesta.

4.deň AZORSKÉ OSTROVY – SAO MIGUEL                                                                                  
Po raňajkách sa presunieme na západnú stranu ostrova a navštívime sopečný masív SETE CIDADES, ktorý uvidíme z jednej z najkrajších panoramatických vyhliadok Vista do Rei s výhľadom na ostrov a nádherné jazerá v sopečnom kráteri. Následne sa presunieme k čiernej surferskej pláží Santa Barbara a do mestečka Ribeira Grande, ktoré je položené na vulkanickej náhornej pološine nad morom a po krátkej prehliadke zavítame na ochutnávku likérov Mulher de Capote. Popoludnie strávime v prírodnej rezervácii Lagoa do Fogo/ohnivé jazero/ obklopené kopcami, ktoré ponúka nádherné scenérie.

5.deň AZORSKÉ OSTROVY – SAO MIGUEL                                                                                  
Dnes vyrážame k najznámejším čajovým plantážam, ktoré každoročne produkujú až 40ton čaju a výhľad na čajové lístky Vás prenesie do exotiky. Po prehliadke plantáže sa presunieme do národného parku plného vodopádov Ribeira dos Caldeirones a následnena úchvatnú vyhliadku na jazero Lagoa das Furnas. Po ceste sa zastavíme v rajskej záhrade s jazierkami Terra Nostra, kde Vám vyrazí dych bujná exotická vegetácia a taktiež budete mať možnosť sa okúpať v termálnom jazierku. Následne sa vidiekom plným hortenzií vydáme do mestečka Vila Franca do Campo na južnom brehu ostrova, ktoré bolo pred 500 rokmi hlavným mestom. Na konci dňa ešte zavítame k najkrajšiemu kostolíku na Azoroch ukrytému v horách Ermida de Nossa Senhora da Paz s neopakovateľným výhľadom. 

6.Deň AZORSKÉ OSTROVY – TERCEIRA                                                                                        
Odlet na ostrov Terceira a ubytovanie v najstaršom meste Azorov – Angra do Heroismo zapísaného v UNESCO. Prehliadka historického centra Angra Do Heroismo/UNESCO/ ktoré bolo viac ako 300rokov zastávkou pre lode brázdiace cestu Atlantikom medzi Európou a Amerikou. Popoludní sa vydáme do útrob vyhasnutého 100 hlbokého vulkánu Algar do Carvao. Myslíte, že je to nemožné? Na Azoroch je možné všetko a na tento jedinečný zážitok budete ešte dlho spomínať.

7.Deň AZORSKÉ OSTROVY – TERCEIRA, ODLET LISABON                                                        
Po raňajkách sa po ceste okolo ostrova presunieme pomedzi vinice, ktoré chránia múriky z lávových kameňov až ku morským bazénikom v mestečku Biscoitos. Popoludňajší odlet do Lisabonu, následne presun na hotel v centre mesta a prehliadka tohto nádherného prístavného mesta plného maličkých uličiek.

8.deň ODLET DO VIEDNE                                                                                                                  
V dopoludňajších hodinách odlietame do Viedne.


CENA ZAHŔŇA:                             

medzinárodnú letenku z Viedne na Madeiru, Terceiru a späť
letenku z ostrova Terceira na Sao Miguel a späť do Viedne
vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov
7x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 4* hoteloch
slovenský sprievodca počas celého zájazdu
návštevu čajovej plantáže a čajovej farmy
návštevu ananásovej farmy
poistenie insolventnosti

PRÍPLATKY:                                    

jednolôžková izba – 490€
poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň
plavba na sledovanie veľrýb – od 60€
podpalubná batožina – 99€
miestne vstupné

Krajiny

Zobraziť všetky »